Πολιτική

Κώστας Ζαχαριάδης στο pagenews.gr: Ο νέο – Μητσοτακισμός οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδα

Κώστας Ζαχαριάδης στο pagenews.gr: Ο νέο – Μητσοτακισμός οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδα
Δήλωση σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ την Κυριακή 15 Μαΐου πραγματοποίησε στο pagenews.gr και τη Σοφία Χύτου ο Κώστας Ζαχαριάδης βουλευτής στη Β1 εκλογική περιφέρεια Βορείου τομέα Αθηνών και τομεάρχης Εσωτερικών.

Δήλωση για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πραγματοποίησε στο pagenews.gr ο Κώστας Ζαχαριάδης βουλευτής στη Β1 εκλογική περιφέρεια Βορείου τομέα Αθηνών και τομεάρχης Εσωτερικών.

Η δήλωση του Κώστα Ζαχαριάδη

Συμπληρώσαμε δέκα χρόνια από τον Μάιο του 2012, που ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύτηκε να είμαστε η κύρια φωνή έκφρασής του δημοκρατικού, προοδευτικού, αριστερού κόσμου. Είναι η ώρα να τον εμπιστευτούμε κι εμείς. Να του δώσουμε την δυνατότητα να συνδιαμορφώσει το κόμμα του, το κόμμα μας σε όλα τα επίπεδα. Από την αυτοδιοίκηση και τους εργασιακούς χώρους, μέχρι τα ζητήματα της γειτονιάς. Για να γίνουμε πρώτοι πρέπει να δώσουμε πραγματική δύναμη σε αυτούς που μας στηρίζουν.

Έχουμε ευθύνη απέναντι στη χώρα, να οργανώνουμε ιδεολογικά και πολιτικά την κυβερνητική προοδευτική πρόταση απέναντι σε αυτή τη νεοσυντηρητική, οπισθοδρομική κυβέρνηση. Το διακύβευμα είναι μεγάλο: Είναι να φύγει η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη και όσα επικίνδυνα «σέρνει» πίσω της σε επίπεδο ιδεολογίας, ήθους και πρακτικών. Να γυρίσουμε σελίδα για την προοδευτική Ελλάδα με αξίες, κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, δίκαιη ανάπτυξη, δίκαιη πράσινη μετάβαση χωρίς αποκλεισμούς.  Αυτό είναι και το στοίχημα για την κυβερνώσα Αριστερά σήμερα.

Το αδιέξοδο της ακρίβειας, της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης είναι στην πραγματικότητα και αδιέξοδο της ίδιας της ιδεολογικής εμμονής που υπηρετεί ο κ. Μητσοτάκης. Ο νεο-μητσοτακισμός χρεοκόπησε, αλλά το ζήτημα είναι να μη χρεοκοπήσει μαζί του μια ολόκληρη χώρα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο το αίτημα για πολιτική αλλαγή και προοδευτική διακυβέρνηση είναι σήμερα κοινωνική αναγκαιότητα.

Στις 15 Μαΐου, λοιπόν, είναι το επόμενο βήμα, το κρίσιμο και αποφασιστικό. Με τη μαζική συμμετοχή στην κάλπη για την εκλογή του Προέδρου, με την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής, καθώς και τις καταστατικές αλλαγές για ένα σύγχρονο και ανοιχτό κόμμα στην πράξη. Σε μια γιορτή δημοκρατίας να στείλουμε το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής και της προοδευτικής διακυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Να στείλουμε το μήνυμα ότι οι μέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη τελειώνουν. Να τους στείλουμε πίσω τον λογαριασμό, γι’ αυτά που έκαναν και γι’ αυτά που κάνουν στην ελληνική κοινωνία και τη χώρα.

* Ο Κώστας  Ζαχαριάδης είναι βουλευτής στη Β1 εκλογική περιφέρεια Βορείου τομέα Αθηνών, τομεάρχης Εσωτερικών

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments