Οικονομία

Τουρισμός Ελλάδα: “Ζεσταίνονται οι μηχανές” για την τουριστική περίοδο από τους επιχειρηματίες

Τουρισμός Ελλάδα: “Ζεσταίνονται οι μηχανές” για την τουριστική περίοδο από τους επιχειρηματίες

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay/Pexels

Τουρισμός Ελλάδα: Η κίνηση καταγράφεται από τουρίστες προερχόμενους κυρίως από Γαλλία, ΗΠΑ, Λατινική Αμερική και Ισραήλ.

“Στο φουλ βρίσκονται οι μηχανές” για την τουριστική περίοδο από τους επιχειρηματίες καθώς είναι πολύ καλή καλύτερη η εικόνα σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια. Η κίνηση καταγράφεται από τουρίστες προερχόμενους κυρίως από Γαλλία, ΗΠΑ, Λατινική Αμερική και Ισραήλ.

Την πλήρη εικόνα της τουριστικής κίνησης στους δρόμους της Πλάκας μεταφέρει στα «ΝΕΑ» και ο Θεόδωρος Βλάρας, μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. «Μέχρι τον Απρίλιο τα πράγματα εδώ δεν ήταν τόσο αισιόδοξα. Από τέλος Απριλίου μέχρι σήμερα η αισιοδοξία μας έχει μεγαλώσει πολύ, βλέπουμε κάτι θετικότερο και ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι, να μην είναι ευκαιριακή, για 15 – 20 μέρες, η άνοδος αλλά να τραβήξει μέχρι τον χειμώνα. Ο Μάιος σε επίπεδο αυξήσεων και κόσμου είναι ίσως ίδιος και καλύτερος από το 2019. Σε επίπεδο εισπράξεων υπολείπεται ακόμα αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι θα γίνει και αυτό σιγά σιγά».

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι πιθανές επιπτώσεις

Το 2019, οι Ρώσοι τουρίστες αντιπροσώπευαν το 1,9% των συνολικών αφίξεων τουριστών στην Ελλάδα, ενώ το αντίστοιχο μερίδιο για την Ουκρανία ήταν ακόμη μικρότερο. Το μερίδιο των αφίξεων από τη Ρωσία μειώθηκε στο 0,3% το 2020, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, σημειώνοντας μόνον οριακή άνοδο στο 0,8% το 2021. Όσον αφορά τις ταξιδιωτικές εισπράξεις, τα αντίστοιχα μερίδια διαμορφώθηκαν στο 2,4% το 2019 και στο 1,1% το 2021.

Δεύτερον, μέσω της αναμενόμενης μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών στις χώρες προέλευσης (Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ρουμανία, ΗΠΑ κ.λπ.) λόγω των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας. Τουρισμός: Ακάθεκτος ο Μάιος στις εισροές τουριστών

Ο Μάιος είναι ο μήνας που ουσιαστικά είναι στα “προεόρτια” της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, όπου αναμένεται να πάει εξαιρετικά.  Μάλιστα οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως μπορεί αναπληρώσει το 80% της κίνησης και των εσόδων του 2019. Παρά την υγειονομική κρίση που δεν έχει απαλειφθεί από το παγκόσμιο σκηνικό και παρά τις πολεμικές ιαχές που συνεχίζουν να αντηχούν στην Ουκρανία, ο τουρισμός ανεβάζει ταχύτητα έναν μήνα πριν το καλοκαίρι, τόσο από άποψη συνδέσεων, αφίξεων και κρατήσεων όσο κι από άποψη μέσης τιμής στα καταλύματα της πρωτεύουσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments