Διεθνή

Σανγκάη: Αίρονται τα αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοϊού

Σανγκάη: Αίρονται τα αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοϊού

Πηγή Φωτογραφίας: cbsnews, Αρχείου

Σανγκάη: Σε άρση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων, που είχαν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού, θα προχωρήσουν άμεσα οι αρχές στη Σανγκάη

Σε άρση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων, που είχαν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού, θα προχωρήσουν άμεσα οι αρχές στη Σανγκάη, όπως ανακοίνωσε σήμερα [15/5] ο αντιδήμαρχος της κινεζικής μεγαλούπολης.

Συγκεκριμένα, από αύριο Δευτέρα θα επαναλειτουργήσουν ορισμένες επιχειρήσεις, όπως εμπορικά κέντρα και κομμωτήρια, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Το οικονομικό κέντρο της Κίνας με πληθυσμό περίπου 25 εκατομμυρίων παρέμεινε σε καθεστώς lockdown για περισσότερες από έξι εβδομάδες, στην προσπάθεια των αρχών να αναχαιτιστεί η επέλαση του κορονοϊού.

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες στην ηπειρωτική Κίνα επιβεβαιώθηκαν 1.789 κρούσματα κορονοϊού και τρεις θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στο γιγαντιαίο ασιατικό κράτος, από όπου άρχισε πριν από περίπου δύο χρόνια η παγκόσμια υγειονομική κρίση, έχει φθάσει τους 5.209 νεκρούς επί συνόλου 221.804 μολύνσεων. Ωστόσο, ο απολογισμός θεωρείται γενικά υποτιμημένος από τους ειδικούς.

Διαφορετική προσέγγιση του κορωνοϊού

Η αυστηρή προσέγγιση της «dynamic zero» της Κίνας για τον COVID έχει θέσει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε δεκάδες πόλεις κάτω από περιορισμούς διαφορετικού βαθμού, σε μια προσπάθεια να εξαλειφθεί η εξάπλωση της νόσου. Οι περιορισμοί προκαλούν όλεθρο στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, ακόμη και καθώς οι περισσότερες χώρες προσπαθούν να επιστρέψουν στην κανονική ζωή παρά τις συνεχιζόμενες μολύνσεις.

Ο νέος τραπεζικός δανεισμός έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν τεσσεράμισι ετών τον Απρίλιο, καθώς η πανδημία τάραξε την οικονομία και αποδυνάμωσε τη ζήτηση πιστώσεων, σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας την Παρασκευή. Σανγκάη

Η Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοίνωσε το Σάββατο ότι η Κίνα αποσύρθηκε από τη διοργάνωση των τελικών του Κυπέλλου Ασίας του 2023 λόγω της κρίσης του COVID. Αυτό ακολούθησε την ακύρωση ή την αναβολή από την Κίνα πολλών διεθνών αθλητικών διοργανώσεων που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Η απόφαση για το τουρνουά ποδοσφαίρου προκάλεσε εικασίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα ότι η πολιτική της για μηδενικό COVID-19 θα μπορούσε να συνεχιστεί και το επόμενο έτος.

Η Κίνα κατάφερε να κρατήσει μακριά τον COVID αφού ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην κεντρική πόλη της Γουχάν στα τέλη του 2019, αλλά αγωνίστηκε να περιορίσει την εξαιρετικά μολυσματική παραλλαγή Omicron. Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η προσέγγιση της Κίνας δεν είναι «βιώσιμη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments