Διεθνή

Βρετανία: Ακτιβιστές “μπλόκαραν” ελληνικό πλοίο φορτωμένο με ρωσικό ντίζελ

Βρετανία: Ακτιβιστές “μπλόκαραν” ελληνικό πλοίο φορτωμένο με ρωσικό ντίζελ

Πηγή Φωτογραφίας: bbc

Η βρετανική αστυνομία που κλήθηκε στο λιμάνι προχώρησε σε 8 συλλήψεις ακτιβιστών

Διαδηλωτές της Greenpeace εμπόδισαν την είσοδο ενός ελληνικού δεξαμενόπλοιου σε λιμάνι της νότιας Αγγλίας λόγω του ρωσικού φορτίου καυσίμων του με την αστυνομία να προβαίνει σε συλλήψεις, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Greenpeace.

“Χθες το βράδυ, ακτιβιστές της Greenpeace σταμάτησαν ένα τάνκερ που μετέφερε 33.000 τόνους ρωσικού ντίζελ να ελλιμενιστεί στο Έσσεξ.

Εάν η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν πει όχι στη χρηματοδότηση του πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία, τότε θα το κάνουμε για λογαριασμό της”, έγραψε η οργάνωση στο twitter.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δηλώσει ότι θα καταργήσει σταδιακά τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους, γεγονός που σημαίνει ότι τα πλοία με ξένη σημαία που μεταφέρουν ρωσικά φορτία εξακολουθούν να μπορούν να καταπλέουν στα λιμάνια προς το παρόν.

Η Greenpeace είπε ότι 12 ακτιβιστές κατέλαβαν μια προβλήτα το απόγευμα της Κυριακής στην τοποθεσία Navigator Terminals του Τάμεση στο Έσσεξ, όπου το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο προϊόντων πετρελαίου Ανδρομέδα αναμενόταν να εκφορτώσει.

Η αστυνομία του Έσσεξ ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 8 συλλήψεις.

Τα δεδομένα παρακολούθησης του πλοίου Refinitiv έδειξαν ότι το Ανδρομέδα είχε καταπλεύσει στο παρελθόν στο ρωσικό λιμάνι του Primorsk και ήταν σχεδόν πλήρως φορτωμένο.

Το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο στα ανοιχτά της ακτής του Έσσεξ τη Δευτέρα και ανέφερε το Isle of Grain στο Κεντ ως τον επόμενο προορισμό του, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πλοίων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments