Διεθνή

Ρωσία: Στην ουρά για ένα τελευταίο Big Mac

Ρωσία: Στην ουρά για ένα τελευταίο Big Mac

Πηγή Φωτογραφίας: cnn

Η McDonald's σχεδιάζει να πουλήσει το 84% των σχεδόν 850 εστιατορίων της στη Ρωσία σε έναν ντόπιο αγοραστή

Ρώσοι έκαναν ουρά σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό της Μόσχας την Τρίτη για αυτό που μπορεί να είναι το τελευταίο τους Big Mac σε ένα από τα ελάχιστα καταστήματα της γνωστής αλυσίδας McDonald’s  που παραμένουν ανοιχτά στη χώρα.

Η μεγαλύτερη αλυσίδα χάμπουργκερ στον κόσμο κατεβάζει ρολά στη Ρωσία μετά από περισσότερα από 30 χρόνια, και γίνεται μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες μάρκες που εγκαταλείπουν τη χώρα λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.

Η έξοδος των McDonald’s τελειώνει ένα κεφάλαιο στην ιστορία της αμερικανικής εταιρείας που ξεκίνησε όταν άρχισε να σερβίρει τα μπέργκερ της στη Ρωσία ως σύμβολο του αμερικανικού καπιταλισμού.

Η εταιρεία είχε ήδη αποφασίσει να κλείσει προσωρινά τα εστιατόρια της στη χώρα τον Μάρτιο. Περιλάμβαναν την εμβληματική τοποθεσία της πλατείας Πούσκιν στο κέντρο της Μόσχας, η οποία έσπασε παγκόσμια ρεκόρ όταν εγκαινιάστηκε στις 31 Ιανουαρίου 1990, καθώς περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι έκαναν ουρές γύρω από το τετράγωνο για Big Mac που κοστίζουν 3 ρούβλια.

Έλεγχος ποιότητας

Η McDonald’s σχεδιάζει να πουλήσει το 84% των σχεδόν 850 εστιατορίων της στη Ρωσία σε έναν ντόπιο αγοραστή. Το μέλλον των υπόλοιπων εστιατορίων, που λειτουργούν από δικαιοδόχους, είναι ασαφές.

Τα εστιατόρια με δικαιόχρηση παραμένουν ανοιχτά και έχουν σημειώσει άνοδο στις δραστηριότητές τους από τότε που τα McDonald’s έκλεισαν τα καταστήματα.

«Σε προσβάσιμες τοποθεσίες στο κέντρο της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης βλέπουμε αυξημένη ζήτηση», δήλωσε την Τρίτη η δικαιοδόχος Rosinter Restaurants .

Η McDonald’s θα διατηρήσει το σήμα κατατεθέν της στη Ρωσία, η οποία σύμφωνα με τους αναλυτές άφησε ανοιχτή την πόρτα για επιστροφή. Εν τω μεταξύ, τα εστιατόρια θα αρχίσουν να ανοίγουν ξανά με νέα ιδιοκτησία και επωνυμία τον Ιούνιο, δήλωσε πηγή κοντά στην εταιρεία.

Οδηγούν πάνω από 250 χλμ για ένα μπέργκερ

Στη νότια Ρωσία και τη Σιβηρία, ορισμένα καταστήματα δικαιόχρησης εξακολουθούν να διαπραγματεύονται.

Ένας άνδρας από τη νότια Ρωσία οδήγησε για δυόμισι ώρες για να βρει ένα ανοιχτό εστιατόριο, είπε σε μια ηλεκτρονική κριτική που δημοσιεύτηκε στο Yandex στις 21 Απριλίου.

«Ήρθα σε αυτό το McDonald’s ειδικά από τη Σαμάρα, μόλις 250 χιλιόμετρα», έγραψε ο χρήστης.  «Το φαγητό και τα μπιφτέκια είναι εξίσου νόστιμα και γευστικά», είπε. «Σας ευχαριστώ που είστε σχετικά κοντά».

Η αλυσίδα μπέργκερ συμβολίζει το τέλος των εντάσεων του Ψυχρού Πολέμου και ήταν ένας τρόπος για εκατομμύρια Σοβιετικούς πολίτες να δοκιμάσουν δυτικό φαγητό και πολιτισμό, παρόλο που το κόστος ενός μπέργκερ ήταν πολλές φορές μεγαλύτερο από τον ημερήσιο προϋπολογισμό πολλών κατοίκων πόλεων.

Τα τελευταία χρόνια, τα McDonald’s έχουν γίνει μια από τις πιο προσιτές και γρήγορες επιλογές για μεσημεριανό γεύμα στη Ρωσία. Με βάση τον δείκτη Big Mac του περιοδικού The Economist, ο οποίος δείχνει την ισοτιμία αγοραστικής δύναμης, το ρούβλι ήταν το πιο υποτιμημένο νόμισμα στις αρχές Φεβρουαρίου 2022.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments