Διεθνή

Σολτς: Συνομιλία με τον Ζελένσκι για την στρατιωτική και ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία

Σολτς: Συνομιλία με τον Ζελένσκι για την στρατιωτική και ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Euronews, Αρχείο

Σολτς: Ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς συζήτησε την στρατιωτική και ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς συζήτησε την στρατιωτική και ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του καγκελάριου.

«Συμφώνησαν ότι μία διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία απαιτεί άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών εκ μέρους της Ρωσίας και την αποχώρηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από την Ουκρανία», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τρόπους για την υποστήριξη της Ουκρανίας και συμφώνησαν να συνεχίσουν να βρίσκονται σε επαφή, προσθέτει.

Ζελένσκι: “Η Ουκρανία χρειάζεται ζωντανούς Ουκρανούς ήρωες”

“Η Ουκρανία χρειάζεται ζωντανούς Ουκρανούς ήρωες” επεσήμανε χαρακτηριστικά το βράδυ της Δευτέρας [16/5] ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επιβεβαιώνοντας ότι ξεκίνησε η εκκένωση των Ουκρανών υπερασπιστών της χαλυβουργίας Αζοφστάλ στη Μαριούπολη.

«Χάρη στις ενέργειες του ουκρανικού στρατού – των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, της υπηρεσίας πληροφοριών, της διαπραγματευτικής ομάδας, της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και των Ηνωμένων Εθνών, ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να σώσουμε τις ζωές των παιδιών μας. Ανάμεσά τους και οι βαριά τραυματίες, τούς παρέχεται ιατρική βοήθεια. Θέλω να τονίσω: Η Ουκρανία χρειάζεται ζωντανούς Ουκρανούς ήρωες. Αυτές είναι οι αρχές μας. Νομίζω ότι κάθε νοήμων άνθρωπος θα καταλάβει αυτές τις λέξεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τρέφουμε μια ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να σώσουμε τις ζωές των παιδιών μας», είπε ο Ζελένσκι. «Υπάρχουν βαριά τραυματίες ανάμεσά τους και χρειάζονται ιατρική βοήθεια».

Ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε ότι το Κίεβο ελπίζει ότι όλοι οι στρατιώτες θα επιστρέψουν στη χώρα τους το συντομότερο δυνατό. «Εργαζόμαστε αυτή την ώρα για να επιστρέψουν τα παιδιά στο σπίτι, αλλά αυτή η δουλειά είναι πολύ λεπτή και χρονοβόρα» ξεκαθάρισε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments