Οικονομία

Βενζίνη τιμή: Από ρεκόρ σε ρεκόρ – Πόσο αυξάνεται από σήμερα

Βενζίνη τιμή: Από ρεκόρ σε ρεκόρ – Πόσο αυξάνεται από σήμερα

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Βενζίνη τιμή: Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργο Ασμάτογλου σε κάποια νησιά έχει ξεπεράσει το 2,5 ευρώ το λίτρο

Αύξηση έως και 3.5 λεπτά θα δουν από σήμερα οι ιδιοκτήτες οχημάτων και ΙΧ στην τιμή της βενζίνης. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργο Ασμάτογλου σε κάποια νησιά έχει ξεπεράσει το 2,5 ευρώ το λίτρο, «άρα εκεί που έχει 2,60 και ο ιδιοκτήτης μετά από 10 μέρες θα πάρει καύσιμα, θα είναι πολύ παραπάνω από αυτή την τιμή» ανέφερε.

Τι αναφέρει η ΠΟΚΕΠ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) αναφέρει στο site της ότι «με κάθε επιφύλαξη την Τετάρτη 18 Μαΐου αναμένονται νέες πολύ σημαντικές αυξήσεις στην χονδρική τιμή διυλιστηρίου για νέες παραγγελίες βενζίνης». Εντονότερα είναι οι ανατιμήσεις στη βόρεια και νησιωτική Ελλάδα. Με βάση τις τελευταίες τιμές του υπουργείου Ανάπτυξης, η εικόνα ανά νομό διαμορφώνεται ως εξής:

Με την τιμή της βενζίνης να κάνει ράλι, στο οικονομικό επιτελείο σκέφτονται να παρατείνουν την επιδότηση του πετρελαίου κίνησης και μετά τον Ιούνιο αλλά και να επαναλάβουν το μέτρο με την κάρτα καυσίμων (fuel pass).

Oι εκρηκτικές αυξήσεις στα καύσιμα έχουν βάλει για τα καλά «φωτιά» στην τσέπη των καταναλωτών, καθώς οι νέες ανατιμήσεις που αναμένονται θα ανεβάσουν τους μέσους όρους τιμών της αμόλυβδης πάνω από τα 2,20 ευρώ ανά λίτρο, την τιμή που βρίσκεται σήμερα η βενζίνη σε 34 νομούς της χώρας με βάση τα επίσημα στοιχεία.

Ποιοι δικαιούνται το fuel pass της βενζίνης

Προθεσμία μέχρι και τις 31 Ιουλίου για να μπορέσουν να κάνουν αιτήσεις και να αξιοποιήσουν το fuel pass έχουν εκατομμύρια δικαιούχοι. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν πλέον όλα τα ΑΦΜ. Δικαιούχοι του Fuel Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ. Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα ΙΧ όχημα ή μοτοσυκλέτα – μοτοποδήλατο, υπό την προϋπόθεση το συγκεκριμένο μέσο μετακίνησης να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας. Το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οχήματος, ή αυτό να βρίσκεται σε καθεστώς leasing.

Σε πόσες μέρες μπαίνουν τα χρήματα

Η πίστωση των χρημάτων του Fuel Pass γίνεται εντός δύο εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία έγκρισης της αίτησης του δικαιούχου. Μετά από την υποβολή αιτήσεων θα αντλούνται αυτόματα στοιχεία για το όχημα (ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας) και τον οδηγό (εισόδημα κλπ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments