Διεθνή

ΝΑΤΟ Τουρκία: Αναβλήθηκε το αίτημα Φινλανδίας και Σουηδίας

ΝΑΤΟ Τουρκία: Αναβλήθηκε το αίτημα Φινλανδίας και Σουηδίας

Πηγή Φωτογραφίας: naftemporiki

ΝΑΤΟ Τουρκία: Η στάση της Άγκυρας έχει αναβάλλει προς το παρόν το αίτημα της Φινλανδίας και της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Μετά το βέτο που άσκησε η Τουρκία στο ΝΑΤΟ για την ένταξη της Φινλανδίας και Σουηδίας αναβλήθηκε η εξέταση του αιτήματος.  «Η Τουρκία ανάγκασε το ΝΑΤΟ να αναβάλει την αρχική του απόφαση να επεξεργαστεί το αίτημα της Φινλανδίας και της Σουηδίας για ένταξη στη στρατιωτική συμμαχία, θέτοντας σε αμφιβολία τις ελπίδες για γρήγορη ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών» αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Κατά το δημοσίευμα «οι πρεσβευτές του ΝΑΤΟ συναντήθηκαν την Τετάρτη με στόχο να ξεκινήσουν τις ενταξιακές συνομιλίες την ίδια μέρα που η Φινλανδία και η Σουηδία υπέβαλαν τις αιτήσεις τους, αλλά η αντίθεση της Άγκυρας σταμάτησε κάθε ψηφοφορία, σύμφωνα με άτομο με άμεση γνώση του θέματος».

Τι ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ

Φινλανδία και Σουηδία κατέθεσαν επίσημα αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ σήμερα Τετάρτη 18/5. Πρόκειται για ιστορική στιγμή που σηματοδοτεί τεκτονικές αλλαγές στο παγκόσμιο σκηνικό έπειτα από δεκαετίες.

«Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή σε μια κρίσιμη περίοδο για την ασφάλειά μας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ο οποίος δέχθηκε τα αιτήματα που του παρουσίασαν οι πρεσβευτές της Φινλανδίας και της Σουηδίας. «Ελπίζουμε να ολοκληρώσουμε γρήγορα» τη διαδικασία, πρόσθεσε.

Τα συμφέροντα για την ασφάλεια όλων των συμμάχων θα ληφθούν υπόψη.

Επισήμανε ότι οι σύμμαχοι θα αξιολογήσουν τα επόμενα βήματα της διαδικασίας για την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών κι ότι τα συμφέροντα για την ασφάλεια όλων των συμμάχων θα ληφθούν υπόψη.

«Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε σε όλα τα ζητήματα και να καταλήξουμε σε γρήγορα συμπεράσματα», κατέληξε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments