Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Ενισχύει κατά 50% τις αστυνομικές δυνάμεις στα νησιά

Θεοδωρικάκος: Ενισχύει κατά 50% τις αστυνομικές δυνάμεις στα νησιά
Θεοδωρικάκος: Στην ενίσχυση κατά 50% των αστυνομικών δυνάμεων στα νησιά προχωρά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός

Στην ενίσχυση κατά 50% των αστυνομικών δυνάμεων στα νησιά προχωρά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός κ. Τάκης Θεοδωρικάκος. Απευθύνοντας χαιρετισμό στην έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων επεσήμανε πως, ήδη, 1250 επιπλέον αστυνομικοί έχουν κατευθυνθεί στα αεροδρόμια, στον Προμαχώνα και σε βασικούς νησιωτικούς προορισμούς για την ενίσχυση της ασφάλειας κατά την τουριστική περίοδο.

Ο Υπουργός τόνισε πως η στρατηγική ενίσχυσης της ασφάλειας τηρείται εμπράκτως με μετρήσιμα στοιχεία και αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων για την ενίσχυση του τουρισμού, καθώς, όπως είπε, ο τουρισμός αποτελεί την αιχμή του δόρατος της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτηριστικά ανέφερε: “Ενισχύσαμε τις αστυνομικές δυνάμεις στους βασικούς τουριστικούς προορισμούς κατά 50%. Έχοντας συνεργαστεί με τον Υπουργό Τουρισμού, δεσμευτήκαμε ότι φέτος στις εισόδους και εξόδους της χώρας και στους βασικούς τουριστικούς προορισμούς θα ενισχύσουμε περισσότερο από όσο είχαμε ενισχύσει πέρυσι την αστυνομία κατά 50%. Αυτό γίνεται ήδη πράξη. Τώρα που μιλάμε, 1.250 αστυνομικοί, έχουν κατευθυνθεί, πρόσθετοι, στις εισόδους και εξόδους της χώρας και στους τουριστικούς προορισμούς. Ενδεικτικά για να έχουμε την εικόνα, το αεροδρόμιο της Αθήνας έχει ήδη ενισχυθεί με 153 πρόσθετους αστυνομικούς, το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με 91, η είσοδος της χώρας στον Προμαχώνα με 30 αστυνομικούς, ενώ ήδη έχουν κατευθυνθεί σε μείζονες προορισμούς όπως είναι η Μύκονος, συν 53 αστυνομικοί, στη Σαντορίνη 50, στα Χανιά 49, στη Ζάκυνθο 42 και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς, να μην διαβάσω ολόκληρη τη λίστα”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments