Διεθνή

Τζόνσον: Η αστυνομία ολοκλήρωσε την έρευνα για τα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ

Τζόνσον: Η αστυνομία ολοκλήρωσε την έρευνα για τα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ

Πηγή Φωτογραφίας: Skynews

Τζόνσον: Ολοκληρώθηκε η έρευνα για τα πάρτι που έγιναν κατά τη διάρκεια του lockdown του κορωνοϊού, στο γραφείο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στη Ντάουνινγκ Στριτ

Ολοκληρώθηκε η έρευνα για τα πάρτι που έγιναν κατά τη διάρκεια του lockdown του κορωνοϊού, στο γραφείο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στη Ντάουνινγκ Στριτ, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Βρετανίας, ενώ επέβαλε και 126 πρόστιμα.

Ο Τζόνσον και ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ ήταν μεταξύ αυτών στους οποίους επιβλήθηκε πρόστιμο τον περασμένο μήνα για συγκέντρωση στο γραφείο του με αφορμή τα 56α γενέθλιά του τον Ιούνιο του 2020 όταν υπήρχε σχεδόν καθολική απαγόρευση των κοινωνικών συναθροίσεων. Η αποκάλυψη εκείνη προκάλεσε αιτήματα από πολιτικούς της αντιπολίτευσης και ορισμένα μέλη του δικού του κόμματος να παραιτηθεί.

«Η έρευνά μας ήταν πλήρης και αντικειμενική και ολοκληρώθηκε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, δεδομένου του όγκου των πληροφοριών που χρειάστηκε να εξεταστούν και της σημασίας του να διασφαλιστεί ότι είχαμε ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία για κάθε παραπομπή για πρόστιμο», ανακοίνωσε η εκτελούσα χρέη υπαρχηγού της αστυνομίας του Λονδίνου Χέλεν Μπολ. «Η έρευνα ολοκληρώθηκε».

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα πρόστιμα σχετίζονται με οκτώ ημερομηνίες κατά τις οποίες έγιναν εκδηλώσεις στην Ντάουνινγκ Στριτ και άλλα κυβερνητικά γραφεία από τον Μάιο του 2020 έως τον Απρίλιο του 2021, όταν είχαν επιβληθεί μέτρα lockdown για να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Από τα πρόσωπα στα οποία επιβλήθηκε πρόστιμο, τα 53 ήταν άνδρες και τα 73 γυναίκες, ενώ σε ορισμένους επιβλήθηκε πάνω από ένα πρόστιμο.

Αυτοκίνητο έπεσε σε τοίχο του σπιτιού του

Σε συναγερμό τέθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, η βρετανική αστυνομία, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στον τοίχο του σπιτιού του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

Οι αρχές εξετάζουν τόσο το ενδεχόμενο του ατυχήματος, όσο και της επίθεσης, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αποκλείσει ένα από τα δύο.

Το αυτοκίνητο «καρφώθηκε» στον μπροστινό τοίχο του σπιτιού του Μπόρις Τζόνσον και κατέστρεψε ένα φράχτη και ένα δέντρο τα ξημερώματα της Δευτέρας (9/5) με την αστυνομία να καλείται στο σημείο στις 1:19 π.μ. (τοπική ώρα).

Όπως δήλωσε στους Times ένας γείτονας, το σπίτι έχει γίνει στόχος διαδηλωτών τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ πολλά αυτοκίνητα είχαν σταματήσει έξω από αυτό, παίζοντας δυνατά ρωσική μουσική με κατεβασμένα παράθυρα, ως μορφή διαμαρτυρίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments