Πολιτική

Κώστας Καραμανλής: “Αναστήσαμε” τις συγκοινωνίες – Το 2023 νέα λεωφορεία στους δρόμους

Κώστας Καραμανλής: “Αναστήσαμε” τις συγκοινωνίες – Το 2023 νέα λεωφορεία στους δρόμους
Κώστας Καραμανλής: Για το θέμα των συγκοινωνιών ο υπουργός ανέφερε ότι «έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια, κυρίως από τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους, έτσι ώστε μια εταιρεία που επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν στα ‘’τάρταρα’’ και είχε 820 λεωφορεία, σήμερα καταφέραμε να διπλασιάσει τον αριθμό τους».

Για τα μεγάλα έργα στη χώρα, τις συγκοινωνίες και άλλα θέματα μίλησε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής. Για το θέμα των συγκοινωνιών ο υπουργός ανέφερε ότι «έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια, κυρίως από τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους, έτσι ώστε μια εταιρεία που επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν στα ‘’τάρταρα’’ και είχε 820 λεωφορεία, σήμερα καταφέραμε να διπλασιάσει τον αριθμό τους».

Όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί και οι Αστικές Συγκοινωνίες χρειάζονται περαιτέρω ενίσχυση, αλλά όπως είπε «σε καμία περίπτωση δεν είμαστε εκεί που ήμασταν πριν από τρία χρόνια».

Για την τιμή των εισιτηρίων

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξει αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων στα ΜΜΜ, αλλά ταυτόχρονα επισήμανε ότι «δεν υπάρχει κάποια σκέψη για μείωση». Όπως ανέφερε ήδη το εισιτήριο μειώθηκε πριν από 3 χρόνια, ενώ εντυπωσιακό είναι ότι το 70% των χρηστών των ΜΜΜ διαθέτουν κάρτες, όπου εκεί υπάρχουν μεγαλύτερα εκπτωτικά πακέτα. «Στόχος μας είναι 1 στους 3 συμπολίτες μας να χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ».

Νέα λεωφορεία στους δρόμους το 2023

«Μιλάμε για τον απόλυτο διπλασιασμό των λεωφορείων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Και συνέχισε: «Έγινε μια συντονισμένη προσπάθεια να ‘’αναστήσουμε’’ τις Αστικές Συγκοινωνίες. Ο διαγωνισμός προχωράει και θα έχουμε στις αρχές του 2023 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία. Επίσης, υπάρχει σοβαρός σχεδιασμός για τη Γραμμή 4 και τις επεκτάσεις του Μετρό στον Πειραιά».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments