Πολιτική

Παναγιωτόπουλος για F35: Σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις

Παναγιωτόπουλος για F35: Σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Παναγιωτόπουλος για F35: «Είναι εξαιρετικά σπάνιο να σηκώνονται και να χειροκροτούν έναν ομιλητή βουλευτές και των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος

«Απολύτως θετικό» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις Ηνωμένες Πολιτείες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. «Είναι εξαιρετικά σπάνιο να σηκώνονται και να χειροκροτούν έναν ομιλητή βουλευτές και των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος κάνοντας λόγο για «ιστορική επιτυχία» της χώρας μας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε για τα  F-35, ο κ. Παναγιωτόπουλος ότι: «Δηλώνω ικανοποιημένος διότι αυτό εισηγήθηκα στον Πρωθυπουργό όταν με ερώτησε τι θα μπορούσε να ζητήσει από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Το F-35 είναι το αεροσκάφος πέμπτης γενιάς που θα αποτελέσει, σχεδόν εξ ολοκλήρου, το βασικό μαχητικό σε επίπεδο χωρών-μελών του ΝΑΤΟ. Ήδη έχουν υπάρξει αρκετά προχωρημένες συζητήσεις με την κατασκευάστρια εταιρεία, τη Lockheed Martin η οποία ενδιαφέρεται να ενισχύσει τη σχέση της με τη δική μας εγχώρια αμυντική βιομηχανία σε αυτό το επίπεδο, δηλαδή την ΕΑΒ. Στην επιστολή Μπλίνκεν που συνόδευσε τη δεύτερη τροποποίηση της Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας που περάσαμε από τη Βουλή, οι ΗΠΑ αναγνώριζαν το ενδιαφέρον της Ελλάδας για τα F-35».

Για τα εξοπλιστικά της Ελλάδας, σχόλιασε: «Κάνουμε αυτό που πρέπει για να ενισχύσουμε την αποτρεπτική ισχύ συνολικά των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Και να αποθαρρύνουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές και βλέψεις και επιβουλές από οπουδήποτε και αν προέρχονται. Έχουμε προχωρήσει στην εκπόνηση ενός σχεδίου για την ενίσχυση συνολικά των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Τα βήματα τα έχετε δει, τα έχετε παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια. Σε αυτό το σχέδιο εντάσσεται και η απόκτηση των F-35, στο μέλλον όμως. Ο προϋπολογισμός για τις δαπάνες σε εξοπλισμούς έχει ανέβει μέσα σε δυο χρόνια από τα 500 εκατομμύρια του 2019 και ’20 στα 3,5 δισ. του 2022. Θα υπάρχουν αυξομειώσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως θα είναι σημαντικά ενισχυμένος σε σχέση με τις εποχές των «ισχνών αγελάδων». Όσον αφορά στις επόμενες αποφάσεις για το Πολεμικό Ναυτικό, ασφαλώς και θα τις πάρουμε πριν προχωρήσει ή δρομολογηθεί η υπόθεση των F-35. Θα τις πάρουμε μέσα στο καλοκαίρι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments