Πολιτική

Αλεξανδρούπολη: Τουρκικά μαχητικά πέταξαν ακριβώς από πάνω

Αλεξανδρούπολη: Τουρκικά μαχητικά πέταξαν ακριβώς από πάνω

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Αλεξανδρούπολη: Την έντονη καταδίκη του ΥΠΕΞ προκάλεσε η υπερπτήση Τουρκικών μαχητικών ακριβώς από πάνω από την πόλη.

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις μετά την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από την Αλεξανδρούπολη σε ύψος 2,5 ναυτικών μιλίων.

Πιο συγκεκριμένα το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι τουρκικά μαχητικά πλησίασαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση αναπνοής, μόλις 2,5 ναυτικών μιλίων. Η Καταδίκη του ΥΠΕΞ είναι έντονη:

Η ανακοίνωση

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την πρωτοφανή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από δύο τουρκικά μαχητικά, τα οποία εισήλθαν παράνομα στον εθνικό εναέριο χώρο μας και προσέγγισαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση μόλις 2,5 ναυτικών μιλίων.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί σαφέστατη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας. Εντάσσεται στην προσπάθεια της Τουρκίας να προβάλει τον νεο-οθωμανικό αναθεωρητισμό της, καταπατώντας όλους τους θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Διάβημα διαμαρτυρίας

Η ενέργεια αυτή υπονομεύει την συνοχή και τις άμεσες προτεραιότητες του ΝΑΤΟ, αποτελώντας και σαφή απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια κρίσιμη συγκυρία, καθώς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποτελεί βασικό κόμβο μεταφοράς δυνάμεων για την ενίσχυση των συμμάχων μας.

Με εντολή του Υπουργού Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε άμεσο και εντονότατο διάβημα διαμαρτυρίας στον εδώ Τούρκο Πρέσβη. Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες για την ενημέρωση των συμμάχων και εταίρων μας, καθώς και ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments