Οικονομία

Καύσιμα: Πρόστιμα 15.000 ευρώ σε τρία πρατήρια καυσίμων για αισχροκέρδεια

Καύσιμα: Πρόστιμα 15.000 ευρώ σε τρία πρατήρια καυσίμων για αισχροκέρδεια
Καύσιμα: Πρόστιμα συνολικού ύψους 15.000 ευρώ επιβλήθηκαν σε τρία πρατήρια υγρών καυσίμων για αθέμιτη κερδοφορία

Πρόστιμα συνολικού ύψους 15.000 ευρώ επιβλήθηκαν, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, σε τρία πρατήρια υγρών καυσίμων, δύο στην Καλαμάτα κι ένα στο Αιγάλεω, διότι σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς [ΔΙΜΕΑ] διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021).

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση, τα δύο πρατήρια πωλούσαν diesel κίνησης σε τιμή υψηλότερη της θεωρητικής τιμής πώλησης, ενώ το ίδιο έκανε το τρίτο με την αμόλυβδη βενζίνη.

Πρόστιμα και για προσόντα «μαϊμού»

Στο μεταξύ, πρόστιμο 58.000 ευρώ επέβαλε η ΔΙΜΕΑ σε καταστήματα και αποθήκες στο κέντρο της Ρόδου ενώ κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν απομιμητικά προιόντα.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρεται ότι σε ελέγχους της ΔΙΜΕΑ σε καταστήματα και αποθήκες στο κέντρο της πόλης της Ρόδου εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν (στο ΧΥΤΑ Ρόδου) 9.705 τεμάχια απομιμητικών τσαντών και αξεσουάρ, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 58.000 ευρώ.

Βενζίνη: Απλησίαστη σε πολλές περιοχές – Πάνω από 2,5 ευρώ το λίτρο

“Το πετρέλαιο έχει και τα 0.15 ευρώ μείον. Φανταστείτε να μην είχαμε και αυτή την επιδότηση”, ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ένωσης των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, η οποία μίλησε αναλυτικά για τις συνεχείς αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης, η οποία σε αρκετές περιοχές της έχει ξεπεράσει ακόμα και τα 2,6 ευρώ το λίτρο, με το ράλι να να φτάνει ακόμα σε υψηλότερο ρυθμό.

Είναι ενδεικτικό πως οι τιμές της βενζίνης έχουν φτάσει σε “απελπιστικό” σημείο και οι καταναλωτές έχουν φτάσει στα… όρια τους, καθώς κάθε μέρα παρατηρείται και μία αύξηση της τάξεως του 0,02- 0,04 ευρώ στα καύσιμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments