Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Θετικά κρίνει το 57,8% το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Δημοσκόπηση GPO: Θετικά κρίνει το 57,8% το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ
Στην πρώτη δημοσκόπηση μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού στην αμερικανική πρωτεύουσα, οι πολίτες στην πλειονότητά τους το κρίνουν θετικά, ενώ την ίδια γνώμη έχουν και 3 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Δύο είναι τα στοιχεία που φαίνεται να διαμορφώνουν σκηνικό νέων ισορροπιών στην πολιτική σκηνή. Το πακέτο των μέτρων της κυβέρνησης κατά της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης, αλλά και το κομβικής σημασίας ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, το οποίο αφήνει θετικό αποτύπωμα στην κοινή γνώμη.

Όπως αποτυπώνεται στην πρώτη δημοσκόπηση – της GPO για «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινούνται ανάμεσα στην επιβράβευση για τις τελευταίες κινήσεις και τις προειδοποιήσεις ως προς την αποτελεσματικότητά τους και τα επόμενα βήματα.

Θετικό πρόσημο της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον

Συγκεκριμένα, σχεδόν οι έξι στους δέκα πολίτες που ερωτήθηκαν (57,9%) κρίνουν ότι η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην αμερικανική πρωτεύουσα θα λειτουργήσει θετικά για τα ελληνικά συμφέροντα, ενώ το ίδιο πιστεύουν και κάτι παραπάνω από τρεις στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ποσοστό 31,2%.

Σε ερώτηση για το ποια κυβέρνηση, μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, εμπιστεύονται περισσότερο σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 47,2% έναντι 28,7% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά να αγγίζει τις 20 ποσοστιαίες μονάδες. Στο θέμα της ακρίβειας, το ποσοστό εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της ΝΔ για την αντιμετώπισή της πέφτει στο 39,2%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 31,4%.

Στο θέμα της ακρίβειας, το ποσοστό εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της ΝΔ για την αντιμετώπισή της πέφτει στο 39,2%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 31,4%. Αναφορικά με την ενεργειακή κρίση, σημαντική μερίδα των ερωτηθέντων κρίνουν θετικά τα μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος (46,2% θετικές γνώμες έναντι 50,1% αρνητικών), ενώ τρεις στους τέσσερις (74,6%) θεωρούν ότι αυτά τα μέτρα ήρθαν αργά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments