Διεθνή

Πούτιν: Η Ρωσική οικονομία αντέχει τις κυρώσεις παρά τις προβλέψεις

Πούτιν: Η Ρωσική οικονομία αντέχει τις κυρώσεις παρά τις προβλέψεις

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Πούτιν: Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρει πως η Ρωσική Οικονομία αντέχει τις κυρώσεις παρά τις προβλέψεις ξένων οίκων και οικονομικών αναλυτών.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν έδωσε την απάντηση του στο ερώτημα αν η Ρωσία αντέχει τις κυρώσεις. Η ρωσική οικονομία «αντέχει στις επιπτώσεις των κυρώσεων», δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο πρόεδρος, παρά τις δυσοίωνες οικονομικές προοπτικές της χώρας μετά την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

«Παρ’ όλες τις δυσκολίες, η ρωσική οικονομία αντέχει τον αντίκτυπο των κυρώσεων, και τον αντέχει αρκετά καλά», δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο στο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας Σότσι. «Αυτό προκύπτει από όλους τους κύριους μακροοικονομικούς δείκτες», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Δεν είναι εύκολο»

Ωστόσο, ο Πούτιν παραδέχθηκε «Ναι, δεν είναι εύκολο. Όλα όσα συμβαίνουν απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Συνολικά, οι προσπάθειες αυτές έχουν θετικό αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας δήλωσε στα τέλη Απριλίου ότι η ρωσική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 8 έως 10% το 2022, σημειώνοντας μείωση της οικονομικής δραστηριότητας τον Μάρτιο μετά την επιβολή διεθνών κυρώσεων στη Ρωσία.

Νωρίτερα τον ίδιο μήνα, η Παγκόσμια Τράπεζα προέβλεψε ότι το ρωσικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 11,2% το 2022.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments