Πολιτική

Με οργανωτική σφραγίδα Ανδρουλάκη

Με οργανωτική σφραγίδα Ανδρουλάκη
Η πολιτική έχει και την οργανωτική της όψη και αυτό το γνωρίζει πολύ άριστα ο νέος Προέδρος του ΠΑΣΟΚ, που ελέγχει πλέον το συσχετισμό δυνάμεων και στη νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Η πολιτική έχει και την οργανωτική της όψη και αυτό το γνωρίζει πολύ άριστα ο νέος Προέδρος του ΠΑΣΟΚ, που ελέγχει πλέον το συσχετισμό δυνάμεων και στη νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Πράγματι, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατάφερε να ελέγχει σε ποσοστό άνω του 65% αυτό το κορυφαίο κομματικό όργανο, αφήνοντας πίσω και σε απόσταση ασφαλείας τα δύο έτερα ρεύματα στο εσωτερικό του Κινήματος, τους γεννηματικούς και τους παπανδρεικούς. Πρόκειται για την οργανωτική αποτύπωση της ιδεολογικής κυριαρχίας, αν όχι ηγεμονίας, της σημερινής  ηγετικής εσωκομματικής τάσης.

Ενδεικτική της ιδεολογικής αυτής κυριαρχίας είναι το ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατάφερε να επιβάλει άνετα τις προγραμματικέ προτεραιότητές του, αφού αυτές δεν επιδέχθηκαν καμία ουσιαστική αμφισβήτηση. Οι αντιδεξιές κορώνες καταγράφηκαν στην κοινή πολιτική συνείδηση ως γραφικές και τα αναθέματα στελεχών του κόμματος εναντίον πρώην συντρόφων τους που έθεσαν εαυτούς εκτός Κινήματος είχαν έναν μάλλον σπαραξικάρδιο χαρακτήρα που κερδίζει περισσότερο σε γραφικότητα παρά σε επίπεδο πολιτικής ουσίας. Φωνές και αναθέματα που δεν εντοπίζονται στο πεδίο της Κεντρικής Επιτροπής.

Σε αυτήν δεσπόζει ο 36χρονος Ανδρέας Σπυρόπουλος, εξ απορρήτων του Ν. Ανδρουλάκη, που προαλείφεται για την (ιστορική) θέση του γραμματέα του κόμματος, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο απερχόμενος γραμματέας, που απολαμβάνει της υποστήριξης των παπανδρεικών και μερίδας των γεννηματικών, ενώ την τρίτη θέση στη σειρά κατάταξης καταλαμβάνει ο 46χρονος Στέφανος Ξεκαλάκης.

Ακολουθούν σε σταυρούς προτίμησης ο προεδρικός Κώστας Παπαδημητρίου και οι παπανδρεικοί Φίλιππος Σαχινίδης και Μιχάλης Καρχιμάκης. Έβδομος είναι ο Σωτήρης Παπαγεωργίου, όγδοος ο Παναγιώτης Ψυχογιός, ένατος ο Συμεών Δανιηλίδης (προερχόμενος από το «γεννηματικό» μπλοκ).

Πολύ υψηλά, στην δέκατη θέση, εκλέγεται ο Παύλος Χρηστίδης, που στηρίχθηκε από «γεννηματικούς», νεολαίους και προεδρικούς, ενώ κατάφερε να εκλέξει και 5-6 από την «ομάδα» του, όπως τον Μιχάλη Τολίκα από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας.

Το προεδρικό κύρος του Νίκου Ανδρουλάκη είναι αναντίρρητο στο εσωκομματικό πεδίο, η πλειοψηφία της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος πρόσκειται σε αυτόν και η προγραμματική κυριαρχία του είναι αδιαμφισβήτητη. Το Συνέδριο αυτό του ΠΑΣΟΚ βρίσκει τον μόλις 43χρονο μηχανικό από την Κρήτη στο τιμόνι του κόμματος και στο οργανωτικό πεδίο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments