Διεθνή

Τέξας: Πυροβολισμοί σε δημοτικό σχολείο

Τέξας: Πυροβολισμοί σε δημοτικό σχολείο

Πηγή Φωτογραφίας: cbc/thesun/dailymail

Ένας 18χρονος είναι ο δράστης του μακελειού, ο οποίος νωρίτερα είχε πυροβολήσει τη γιαγιά του και κρύφτηκε στο δημοτικό σχολείο κατά τη διάρκεια καταδίωξης από αστυνομικούς - Ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών

Μακελειό σε δημοτικό σχολείο του Τέξας, όπου 18χρονος ένοπλος άνοιξε πυρ σκοτώνοντας 14 παιδιά κι έναν δάσκαλο, ενώ άλλοι 13 μαθητές τραυματίστηκαν, πριν τον πυροβολήσουν οι αστυνομικοί, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ κατονόμασε τον 18χρονο Σαλβαδόρ Ρόμα, μαθητή στο Γυμνάσιο Ουβάλντε, ως τον ένοπλο που φέρεται να πυροβόλησε και σκότωσε 14 μαθητές δημοτικού σχολείου Ρομπ και έναν δάσκαλο το απόγευμα της Τρίτης.

Επιπλέον, δεκατρία παιδιά νοσηλεύονται στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης του Uvalde Memorial καθώς και ένας 45χρονος άνδρας .

Το University Health San Antonio επιβεβαίωσε επίσης ότι έλαβαν ένα παιδί του οποίου η κατάσταση είναι άγνωστη προς το παρόν και μια 66χρονη γυναίκα που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Εικάζεται ότι πρόκειται για τη γιαγιά του δράστη.

Ο Ρομά, οπλισμένος με πιστόλι και πιθανώς τουφέκι, φέρεται να πυροβόλησε τη γιαγιά του, η κατάσταση της οποίας δεν είναι ακόμη γνωστή, προτού μπει στο σχολείο και ανοίξει πυρ, είπε ο Άμποτ.

Οι φωτογραφίες δείχνουν ένα φορτηγό που τράκαρε έξω από το σχολείο, το οποίο σύμφωνα με τον Άμποτ, ο Ρομά εγκατέλειψε πριν μπει στο σχολείο.

Ο 18χρονος συμμετείχε σε συμπλοκή με συνοριακή περιπολία και στη συνέχεια έτρεξε να κρυφτεί στο σχολείο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η αστυνομία ανέφερε αρχικά ότι συνελήφθη πριν επιβεβαιώσει τον θάνατό του.

Ανήσυχοι γονείς έσπευσαν στο σημείο αναζητώντας απεγνωσμένα τα παιδιά τους και το βίντεο από τη χαοτική σκηνή δείχνει την αστυνομία να φτάνει στην πανεπιστημιούπολη του σχολείου με τα όπλα στα χέρια.

Ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε ευρέως φαίνεται να δείχνει τον ύποπτο ένοπλο να πλησιάζει το σχολείο ενώ στο παρασκήνιο ακούγονται πυροβολισμοί.

Η τελευταία ημέρα των μαθημάτων για τους μαθητές της σχολικής περιφέρειας ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη.

Οι πυροβολισμοί στα σχολεία έχουν γίνει επαναλαμβανόμενες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ. 26 καταγράφηκαν πέρυσι, σύμφωνα με το EdWeek, ένα εκπαιδευτικό έντυπο.

Οι ασκήσεις lockdown με ενεργό σκοπευτή αποτελούν κοινό μέρος του σχολικού προγράμματος σπουδών, από το δημοτικό έως το γυμνάσιο.

Ο πυροβολισμός το 2012 στο Δημοτικό Σχολείο Σάντι Χουκ στο Κονέκτικατ σόκαρε τους Αμερικανούς. Τα είκοσι από τα 26 θύματα εκείνης της επίθεσης, την οποία πραγματοποίησε ένας 20χρονος, ήταν ηλικίας από πέντε έως έξι ετών.

Μια έκθεση του 2020 από το Γραφείο Λογοδοσίας της Κυβέρνησης των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι περίπου τα δύο τρίτα όλων των πυροβολισμών στα σχολεία συμβαίνουν σε επίπεδο γυμνασίου και ότι οι πυροβολισμοί στα δημοτικά σχολεία είναι συνήθως τυχαίοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments