Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό: Στο επίκεντρο τα ενεργειακά

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό: Στο επίκεντρο τα ενεργειακά
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογ, στο Νταβός, στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογ, στο Νταβός, στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, με έμφαση στα ενεργειακά ζητήματα και τη διαμόρφωση του νέου ενεργειακού χάρτη, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος του Ισραήλ εξέτασαν τη δυνατότητα περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας σε διμερές επίπεδο και στο πλαίσιο περιφερειακών σχημάτων.

Συνάντηση Μητσοτάκη με Κουλέμπα: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νταβός. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε εκτενώς η κατάσταση που επικρατεί στο πεδίο στην ανατολική Ουκρανία, ειδικά στο Ντονμπάς. Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη βοήθεια που έχει προσφέρει η Ελλάδα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ουκρανία. Ο πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να στηρίζει.

Ο κ. Κουλέμπα ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα φορτία ουκρανικών σιτηρών και αγροτικών προϊόντων που, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν είναι δυνατόν να εξαχθούν μέσω της Μαύρης Θάλασσας. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμα τη στήριξη της Ελλάδας προς την ενταξιακή προοπτική της Ουκρανίας στην ΕΕ.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός έλαβε μέρος σε πρόγευμα εργασίας με αντικείμενο τα Δυτικά Βαλκάνια. Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάντρ Βούτσιτς, ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ντρίταν Αμπάζοβιτς, ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι και ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Αλμπίν Κούρτι, επισημάνθηκε η σημασία της σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει μεγάλη παγκόσμια αναταραχή λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments