Διεθνή

Ρωσία: Ετοιμάζεται να κατασχέσει περιουσίες δυτικών εταιριών που θέλουν να φύγουν

Ρωσία: Ετοιμάζεται να κατασχέσει περιουσίες δυτικών εταιριών που θέλουν να φύγουν

Πηγή Φωτογραφίας: asia.nikkei

Με νόμο η Μόσχα θα δημεύσει ξένες περιουσίες των δυτικών εταιριών που σκοπεύουν να φύγουν από τη χώρα

Η Ρωσία προετοιμάζει έναν νέο νόμο που θα της επιτρέψει να πάρει τον έλεγχο τοπικών δυτικών εταιρειών που αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω της επίθεσης της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ο νόμος, ο οποίος θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ σε λίγες εβδομάδες, θα δώσει στη Ρωσία ευρείες εξουσίες να παρέμβει όπου υπάρχει απειλή για τις τοπικές θέσεις εργασίας ή τη βιομηχανία, καθιστώντας πιο δύσκολο για τις δυτικές εταιρείες να εγκαταλείψουν τη ρωσική αγορά, εκτός εάν είναι διατεθειμένες να αναλάβουν μια σημαντικό οικονομικό κόστος  αναφέρει Reuters. Ρωσία,

Η προετοιμασία της πράξης για τη δήμευση περιουσίας ξένων επενδυτών, όπως προστίθεται, ακολούθησε τη φυγή δυτικών εταιρειών, όπως Starbucks, McDonald’s, AB InBev Brewery και πολλών άλλων, και σε μια κατάσταση όπου η ρωσική οικονομία, υπό δυτικές κυρώσεις, αντιμετωπίζει ύφεση και διψήφιο πληθωρισμό, αναφέρει το Tanjug.

Η ιταλική Unicredit Bank, η Raiffeisen Bank της Αυστρίας, η κορυφαία μάρκα επίπλων στον κόσμο, η IKEA, η αλυσίδα γρήγορου φαγητού Burger King και εκατοντάδες μικρότερες εταιρείες συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στη Ρωσία.

Η ΙΚΕΑ, η οποία ανέστειλε προσωρινά τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της κατάστασης, και η Raiffeisen Bank δηλώνει ότι αξιολογεί όλες τις επιλογές, συμπεριλαμβανομένης μιας προσεκτικά καθοδηγούμενης αποχώρησης από τη Ρωσία. Η Unicredit αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ η Burger King δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Το νομοσχέδιο ανοίγει τον δρόμο για τις αρχές στη Μόσχα να διορίσουν διευθυντές σε εταιρείες που ανήκουν σε ξένους από «εχθρικές» χώρες, οι οποίες σκέφτονται να εγκαταλείψουν τη Ρωσία επειδή η σύγκρουση με την Ουκρανία ωθεί τη ρωσική οικονομία σε αντίστροφη πορεία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε επίσης την Τετάρτη μια πρόταση να αντιμετωπίζεται η παραβίαση των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας ως έγκλημα, που θα επιτρέψει στις κυβερνήσεις των χωρών μελών του μπλοκ να κατάσχουν την περιουσία εταιρειών και ατόμων που παρακάμπτουν τα τιμωρητικά μέτρα κατά της Μόσχας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments