Διεθνή

Λαβρόφ: “Ο Ζελένσκι δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα”

Λαβρόφ: “Ο Ζελένσκι δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Λαβρόφ: Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κατηγόρησε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας  Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα και τη Δύση ότι υποστηρίζει το Κίεβο στη στάση του αυτή.

Ο κ. Ζελένσκι έχει πει ότι θα διαπραγματευτεί μόνο απευθείας με τον Ρώσο ομόλογό του, τον Βλαντίμιρ Πούτιν, και μόνο αν προηγουμένως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις υποχωρήσουν στα προπολεμικά σύνορα.

«Βολεύει τη Δύση να υποστηρίζει αυτή την αδιαλλαξία», η οποία από «λογική» σκοπιά «δεν στέκει και πολύ καλά», έκρινε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών σε δηλώσεις του στην αραβική υπηρεσία του ρωσικού κρατικού τηλεοπτικού δικτύου RT.

Λαβρόφ: Επικίνδυνη κλιμάκωση αν η Δύση προμηθεύσει την Ουκρανία με όπλα

Ο Σεργκέι Λαβρόφ μίλησε σχετικά με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας προειδοποίησε σήμερα τη Δύση ότι ο εφοδιασμός της Ουκρανίας με όπλα ικανά να πλήξουν το ρωσικό έδαφος θα συνιστούσε ένα «σοβαρό βήμα προς μια απαράδεκτη κλιμάκωση», μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το ρωσικό Tass.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας είπε στο αραβόφωνο κανάλι RT ότι ελπίζει πως οι λογικοί άνθρωποι στη Δύση θα το κατανοήσουν αυτό, προσθέτοντας: «Υπάρχουν ακόμη λίγοι (σ.σ. λογικοί) εκεί», σύμφωνα με το πρακτορείο RIA.

Ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών, παράλληλα, απέρριψε νωρίτερα το ιταλικό σχέδιο ειρήνευσης για την Ουκρανία.

«Οι σοβαροί πολιτικοί, οι οποίοι θέλουν να πετύχουν αποτελέσματα και δεν ενδιαφέρονται μόνον για την αυτοπροβολή στους ψηφοφόρους τους, δεν μπορούν να προτείνουν τέτοιου είδους πράγματα», δήλωσε ο αρχηγός της ρωσικής διπλωματίας, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments