Οδηγός

Κοινωνικός τουρισμός 2022: Ξεκινούν οι αιτήσεις για φθηνότερες διακοπές για χιλιάδες πολίτες

Κοινωνικός τουρισμός 2022: Ξεκινούν οι αιτήσεις για φθηνότερες διακοπές για χιλιάδες πολίτες
Κοινωνικός τουρισμός 2022: Τα προγράμματα που τρέχουν είναι ο Τουρισμός για Όλους, ο Κοινωνικός Τουρισμός του ΟΑΕΔ καθώς και ο Κοινωνικός Τουρισμός του ΟΠΕΚΑ.

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη όλων των προγραμμάτων, μέσω των οποίων, χιλιάδες πολίτες θα μπορέσουν να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές. Τα προγράμματα που τρέχουν είναι ο Τουρισμός για Όλους, ο Κοινωνικός Τουρισμός του ΟΑΕΔ καθώς και ο Κοινωνικός Τουρισμός του ΟΠΕΚΑ.

Τουρισμός για όλους

Το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους όπως ενημέρωσε το Σάββατο ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, θα ανοίξει από τις 5 Ιουλίου, με τη σχετική πλατφόρμα για τις αιτήσεις να ξεκινά να λειτουργεί τις επόμενες ημέρες. Το πρόγραμμα είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΠΑ και αφορά 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ, για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους.

Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ

Για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού μίλησε ο Σπύρος Πρωτοψάλτης, διοικητής του πρώην ΟΑΕΔ και νυν Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης. Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ξεκινάει 1η Αυγούστου και διαρκεί έως 31 Ιουλίου του επόμενου έτους. Όσοι έχουν ακόμα στα χέρια τους επιταγές του προγράμματος 2021-2022 να σπεύσουν να τις χρησιμοποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου γιατί μετά δεν θα μπορούν, αφού θα έχουν βγει οι νέες επιταγές.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι το έτος 2021 είτε:

  • είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ)
  • έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας
  • έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών
  • συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας)
  • είναι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων οικονομικών, οικογενειακών και ασφαλιστικών κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Κοινωνικός Τουρισμός ΟΠΕΚΑ

Ο ΟΠΕΚΑ προχωρά στην υλοποίηση των προγραμμάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ), έτους 2022, με έμφαση στον κοινωνικό τουρισμό και τις παιδικές κατασκηνώσεις. Η Αγροτική Εστία βρίσκεται και φέτος στο πλευρό των αγροτών, της αγρότισσας μητέρας και του παιδιού μέσα από σειρά κοινωνικών προγραμμάτων που στόχο έχουν να ενισχύσουν οικονομικά και να ψυχαγωγήσουν τους ανθρώπους της υπαίθρου.

Προγράμματα αγροτικής εστίας

  • Κοινωνικός/ ιαματικός τουρισμός : 53.500 δικαιούχοι
  • Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα: 1.500 παιδιά
  • Εκδρομικό πρόγραμμα: 12.500 δικαιούχοι

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments