Πολιτική

Ο πολύς κύριος Κίσινγκερ και το βαρόμετρο Παπαδημούλης

Ο πολύς κύριος Κίσινγκερ και το βαρόμετρο Παπαδημούλης
Ως άνθρωπος – βαρόμετρο, λοιπόν, ανίχνευσε, βολιδοσκόπησε και προκατέλαβε τη σημερινή ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με την πρόσφατη παρέμβαση του Χένρι Κίσινγκερ

Στην εσωκομματική αργκό της Κουμουνδούρου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι  γνωστός ως «ο άνθρωπος όλων των Προέδρων και όλων των καταστάσεων»: και με τον Κύρκο και με την Δαμανάκη, και με τον Κωνσταντόπουλο και με τον Αλαβάνο. Γιατί να μην είναι λοιπόν και με τον Α. Τσίπρα, ιδίως όταν οι επιδόσεις του στο Real Estate είναι αν μη τι άλλο επικερδείς και διακεκριμένες;

Ως άνθρωπος – βαρόμετρο, λοιπόν, ανίχνευσε, βολιδοσκόπησε και προκατέλαβε τη σημερινή ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με την πρόσφατη παρέμβαση του Χένρι Κίσινγκερ, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριξε κυνικά ότι, για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, θα πρέπει το Κίεβο να παραχωρήσει ορισμένα εδάφη του στην Ρωσία.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι αντέδρασε άμεσα, αποδομώντας την πολιτική κατευνασμού που σύστησε ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών επί κυβερνήσεων Νίξον, διάσημος για τις ρεαλιστικές τοποθετήσεις του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Ο Ζελένσκι υπερασπίστηκε την αξιοπρέπεια του ουκρανικού λαού και της εμπιστοσύνης που αυτός έχει του έχει δείξει αναδεικνύοντάς τον στο προεδρικό αξίωμα.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος αγνόησε για μια ακόμη φορά το μέγεθος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και το εκτόπισμα του πολύπειρου κ. Κίσινγκερ, τονίζοντας: “Ό,τι και να κάνει το ρωσικό κράτος, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα λέει: ας λάβουμε υπόψη τα συμφέροντα της Ρωσίας. Ακούστηκε ξανά αυτό φέτος στο Νταβός. Παρά τους χιλιάδες ρωσικούς πυραύλους που έπληξαν την Ουκρανία. Παρά το θάνατο δεκάδων χιλιάδων Ουκρανών. Παρά τη Μπούτσα και τη Μαριούπολη κλπ. Παρά τις κατεστραμμένες πόλεις. Και παρά τα “στρατόπεδα συγκέντρωσης” που έφτιαξε το ρωσικό κράτος, στα οποία σκοτώνουν, βασανίζουν, βιάζουν και εξευτελίζουν ανθρώπους σαν να είναι κρέατα σε ιμάντα μεταφοράς».

Ο Ζελένσκι δεν προέβη σε αυτήν την άμεση αποδόμηση της πολιτικής κατευνασμού, που οδηγεί κατ’ ευθείαν στον εδαφικό ακρωτηριασμό της Ουκρανίας, από κάποια ανάγκη διεθνούς προβολής ή για να φανεί διεθνώς ισοϋψής του πολύ κ. Κίσινγκερ. Αυτό θα έκανε κάθε δημοκρατικά εκλεγμένος Πρόεδρος, που γνωρίζει καλά τι σημαίνουν αξιοπρέπεια, αυτοσεβασμός και φιλοπατρία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments