Πολιτική

Πέτσας: Τα μέτρα στήριξης θα συνεχιστούν για όσο χρειαστεί

Πέτσας: Τα μέτρα στήριξης θα συνεχιστούν για όσο χρειαστεί
Πέτσας: Αναφορικά με το πόσο θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι "Τα μέτρα στήριξης θα συνεχιστούν για όσο χρειαστεί"

Στην ακρίβεια της ενέργειας και τα καύσιμα, τα μέτρα στήριξης, τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, αλλά και την αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας αναφέρθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας.

Για τα μέτρα στήριξης

Αναφορικά με το πόσο θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι «Τα μέτρα στήριξης θα συνεχιστούν για όσο χρειαστεί. Όσο υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, κάθε διαθέσιμο ευρώ θα διατίθεται για να συνεχίζονται τα μέτρα στήριξης. Για το Fuel Pass δε θέλω να προκαταβάλω οποιαδήποτε ανακοίνωση. Αλλά τα μέτρα θα συνεχιστούν για όσο χρειαστεί».

Πώς θα στηριχτούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Αναφορικά με το αν η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους να ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο κ. Πέτσας είπε ότι «Νομίζω ότι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αυτή τη στιγμή στηρίζεται ικανοποιητικά με τις παρεμβάσεις. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους. Υπάρχουν διάφορα εργαλεία στήριξης όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών, είτε αφορά σε φόρο ακίνητης περιουσίας όπως ο ΕΝΦΙΑ, είτε στο φόρο εισοδήματος. Παράλληλα, έχει μεγάλη σημασία ότι συνεχίστηκε η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Έχουμε ένα πακέτο που ελαφρύνει τη δημοσιονομική επίπτωση στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά».

Πώς θα λειτουργήσει η κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής

«Μέχρι τώρα είχαμε επιδότηση στην κιλοβατώρα, με ένα κόφτη στις 300  κιλοβατώρες στην κατανάλωση που τώρα φεύγει, άρα επεκτείνεται πολύ η στήριξη. Η πλατφόρμα θα τεθεί σε λειτουργία τον Ιούνιο και θα δούμε πώς γίνεται ο υπολογισμός και τι επιστρέφεται. Φυσικά θα φανεί στο λογαριασμό», ανέφερε ο κ. Πέτσας σχετικά με το πώς θα προχωρήσει η κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments