Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα 4 “όχι” της ανακρίτριας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα 4 “όχι” της ανακρίτριας
Σε τέσσερα αιτήματα της κατηγορουμένης για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, η ανακρίτρια απάντησε αρνητικά - Τι ζήτησε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Αρνητική ήταν η 18η τακτική ανακρίτρια, απέναντι σε τέσσερα αιτήματα της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία προφυλακίστηκε για τον θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας, τον περασμένο Γενάρη, στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» με θανατηφόρα δόση κεταμίνης .

Σύμφωνα με τη Realnews η Ρούλα Πισπιρίγκου πρόκεται για 4 αιτήματα και αφορούσαν:

  • Οι αρμόδιοι πραγματογνώμονες σχετικά με τον υπολογισμό του συνολικού αριθμού φιαλιδίων που αντιστοιχούν στην περιεκτικότητα της κεταμίνης που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας. Δηλαδή πόσα φιαλίδια θα μπορούσαν να έχουν δοθεί για την κάλυψη της συνολικής ποσότητας των 6,5 μg/ml που σκότωσε την 9χρονη.
  • Να ερωτηθούν οι ειδικοί σχετικά με το αν υπάρχει καταγραφή της καρδιακής λειτουργίας από τον απινιδωτή – βηματοδότη και αν μέσω αυτών των καταγραφών, μπορεί να προκύψει η ακριβής ώρα θανάτου.
  • Να διενεργηθεί νέα τοξικολογική εξέταση από άλλο εργαστήριο ώστε να επαληθευτούν τα σχετικά αποτελέσματα.
  • Να εξεταστούν ως μάρτυρες οι νοσηλευτές του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και ειδικά μια συγκεκριμένη νοσοκόμα, για την οποία το προηγούμενο διάστημα είχε αναφερθεί ότι σκόπευε να σταθεί στο πλευρό της.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Real News, η ανακρίτρια απάντησε αρνητικά και στα 4 αιτήματα της 33χρονης.

Για κάποια από αυτά έκρινε πως έχουν ήδη απαντηθεί από στοιχεία και για τα υπόλοιπα έκρινε ότι δεν πρόκειται να εισφέρουν κάτι επιπλέον στην πολύκροτη υπόθεση. Ειδικότερα, το πρώτο αίτημα για τα φιαλίδια κεταμίνης απορρίφθηκε, με την ανακρίτρια να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν μας ενδιαφέρει πόση ποσότητα κεταμίνης χορηγήθηκε. Μας ενδιαφέρει ότι η περιεκτικότητα ήταν σε θανατηφόρα συγκέντρωση».

Το αίτημα για νέες τοξικολογικές εξετάσεις απορρίφθηκε, καθώς όπως αναφέρει η ανακρίτρια, τόσο το τοξικολογικό εργαστήριο των Αθηνών, όσο και της Θεσσαλονίκης, είναι εξουσιοδοτημένα από τον νόμο και συνεπώς παρέχουν αυξημένα εχέγγυα αξιοπιστίας. Για τη νοσοκόμα που ζήτησε η Ρούλα Πισπιρίγκου να κληθεί για κατάθεση, η ανακρίτρια τονίζει πως αναζητήθηκε και όταν βρέθηκε αρνήθηκε να καταθέσει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments