Πολιτική

Αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή Σβίγκου – Αντίδραση Πολάκη και “μήνυμα” Τσίπρα

Αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή Σβίγκου – Αντίδραση Πολάκη και “μήνυμα” Τσίπρα
Με φόντο τις αντιδράσεις η Ράνια Σβίγκου εξελέγη Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ με 228 ψήφους

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προτείνει τη Ράνια Σβίγκου για τη θέση του γραμματέα του κόμματος, στη θέση του Δημήτρη Τζανακόπουλου, προκάλεσε αντιδράσεις με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ένας από αυτούς που εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για τη συγκεκριμένη επιλογή είναι και ο Παύλος Πολάκης, o oποίος επέκρινε την επιλογή Τσίπρα και φέρεται να υπενθύμισε ότι η Ράνια Σβίγκου ήταν ένα στέλεχος που στάθηκε απέναντι στη διεύρυνση του κόμματος και στην εισήγηση για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από την κομματική βάση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε σε έντονο ύφος στον Παύλο Πολάκη, υποστηρίζοντας ότι δεν εκφράζει εκείνος, ούτε και κανένας άλλος το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το κόμμα συνολικά.

Χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας φέρεται να είπε στον Παύλο Πολάκη: «Δεν εκπροσωπείς εσύ τα 172.000 μέλη του κόμματος, ο εκφραστής των απόψεών μου είμαι εγώ».

Οι ενστάσεις όμως στην επιλογή της Ράνιας Σβίγκου ήταν πολλές, τόσο από τους λεγόμενους «προεδρικούς», όσο και από την «Ομπρέλα», μολονότι η νέα γραμματέας Ράνια Σβίγκου προέρχεται από τη συγκεκριμένη τάση.

Εξελέγη Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ με 228 ψήφους η Ράνια Σβίγκου

Στις εκλογές για Γραμματέα και αναπληρωτή Γραμματέα, καθώς και για τη νέα Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ψήφισαν 299, έγκυρα ήταν τα 298 ψηφοδέλτια.

Η Ράνια Σβίγκου έλαβε 228 ψήφους. Λευκό «έριξαν» 70 ψηφοφόροι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments