Ελλάδα

Πανελλήνιες 2022: Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει

Πανελλήνιες 2022: Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Πανελλήνιες 2022: Αντίστροφα μετρούν οι μαθητές του λυκείου, μιας και σε 5 μέρες από σήμερα [3 Ιουνίου] θα ξεκινήσουν οι φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις

Αντίστροφα μετρούν οι μαθητές του λυκείου, μιας και σε 5 μέρες από σήμερα [3 Ιουνίου] θα ξεκινήσουν οι φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις, και για πρώτη φορά στα χρονικά οι βάσεις θα βγουν αρκετά νωρίς.

Αυτά είναι τα καλά νέα για τους υποψήφιους

Δύο είναι τα καλά νέα που υπάρχουν για τους υποψήφιους του φετινών Πανελληνίων, καθώς θα καταργηθεί το διπλό μηχανογραφικό, αλλά και η ανακοίνωση των βάσεων θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς τα αποτελέσματα θα βγουν στις αρχές Αυγούστου.

«Τα παιδιά θα δώσουν, όπως πέρυσι, ένα μηχανογραφικό στο οποίο θα δηλώσουν μέχρι και όλες τις σχολές του επιστημονικού πεδίου που ανήκουν» δήλωσε ο σύμβουλος σταδιοδρομίας κ. Στρατηγάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις 17 ημέρες λιγότερης αγωνίας που θα κερδίσουν φέτος οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων και οι γονείς τους.

Από τα ΑΕΙ οι συντελεστές βαρύτητας

Για πρώτη φορά οι Πανελλήνιες εξετάσεις θα ξεκινήσουν αρκετά νωρίς και έτσι οι εξεταζόμενοι θα ξέρουν σε πιο μικρό χρονικό διάστημα για την εισαγωγή τους στα Εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Έτσι, για τους μαθητές και μαθήτριες των ΓΕΛ έχουν προγραμματιστεί στις 3-10 Ιουνίου 2022, ενώ για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ στις 2-17 Ιουνίου 2022. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου 2022.

Για πρώτη φορά, οι συντελεστές βαρύτητας των εξεταζόμενων μαθημάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ορίστηκαν από τα ίδια τα ΑΕΙ, γεγονός που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε διαφορές στον υπολογισμό των μορίων.

Φέτος οι συντελεστές βαρύτητας ανά πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα καθορίστηκαν με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος. Δεδομένου του γεγονότος ότι οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων, όπως τέθηκαν από τα Ιδρύματα, σε κάποιες περιπτώσεις διαφέρουν μεταξύ Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων ιδίου γνωστικού αντικειμένου, ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων. panellinies

Διατηρείται το μέτρο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) και η δυνατότητα κατάθεσης δυο μηχανογραφικών, ένα για τα ΑΕΙ και ένα για τα ΙΕΚ.

Οι μαθητές και μαθήτριες των ΓΕΛ θα ξεκινήσουν τις Πανελλήνιες με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και των ΕΠΑΛ με τα Νέα Ελληνικά.

Τι αλλάζει φέτος για τους υποψηφίους

  • Καταργείται το διπλό μηχανογραφικό
  • Ανακοίνωση των βάσεων μέχρι 10 Αυγούστου
  • Το μηχανογραφικό των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις από 17/5
  • Μείωση του ελάχιστους ύψους για τα κορίτσια στην Αστυνομία , το Λιμενικό και την
  • Πυροσβεστική.
  • Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής παίρνει υπόψη τις επιδόσεις των υποψηφίων

Το πρόγραμμα των εξετάσεων

Το διάστημα 3 – 10 Ιουνίου θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και από 2 μέχρι 17 Ιουνίου των Επαγγελματικών Λυκείων. Η αρχή των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022 γίνεται με το μάθημα των Νέων Ελληνικών για τους μαθητές των ΕΠΑΛ την Πέμπτη 2 Ιουνίου.

Πρόγραμμα Πανελληνίων 2022 – Οι μαθητές των γενικών λυκείων (ΓΕΛ) εξετάζονται:

panellinies-2022-programma1

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Πανελλήνιες 2022: Οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) εξετάζονται:

panellinies-2022-programma2
panellinies-2022-programma3

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments