Διεθνή

La Repubblica-Πόλεμος στην Ουκρανία: O Ζελένσκι ζήτησε να απολυθεί Ουκρανή διαμεσολαβήτρια

La Repubblica-Πόλεμος στην Ουκρανία: O Ζελένσκι ζήτησε να απολυθεί Ουκρανή διαμεσολαβήτρια

Πηγή Φωτογραφίας: telegraph-reuters

Πρόκειται για τη δεύτερη απομάκρυνση Ουκρανού αξιωματούχου μέσα σε 24 ώρες

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες ο Ουκρανός πρόεδρος “ξήλωσε” και δεύτερο άτομα από νευραλγική θέση.

Μετά την καθαίρεση χθες του αρχηγού των υπηρεσιών ασφαλείας του Χάρκοβο, σήμερα έγινε γνωστό ότι ζήτησε σύμφωνα με την ιταλική La Repubblica, την απόλυση της Ουκρανής διαμεσολαβήτριας Λουντμίλα Ντενισόβα .

«Μόλις έμαθα ότι με εντολή του Προέδρου Ζελένσκι αποφασίστηκε η απόλυσή μου από αύριο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, το γραφείο του προέδρου δεν είναι ευχαριστημένο με την ενεργή θέση σχετικά με τη συλλογή δεδομένων για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα εδάφη», αναφέρει η La Repubblica ότι ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Ντενισόβα.

«Φυσικά θα δεχθώ οποιαδήποτε απόφαση των μελών του κοινοβουλίου, είτε πρόκειται για δυσπιστία είτε για υποστήριξη, αλλά αυτό μου θυμίζει λίγο ολοκληρωτικό κράτος. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το δικό μας κινείται προς μια Ευρώπη όπου ο νόμος υπερισχύει», πρόσθεσε.

Η καρατόμηση του επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας του Χάρκοβο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη χθεσινή, πρώτη επίσκεψη του εκτός Κιέβου, από την έναρξη της εισβολής, στην πρώτη γραμμή του πολέμου δήλωσε ότι έδιωξε τον αρχηγό των υπηρεσιών ασφαλείας του Χάρκοβο, ο οποίος “δεν εργαζόταν για την υπεράσπιση της πόλης” από τότε που άρχισε η ρωσική εισβολή.

«Ήρθα, είδα και απέπεμψα τον αρχηγό των υπηρεσιών ασφαλείας της περιφέρειας (του Χάρκοβο), γιατί δεν εργαζόταν για την υπεράσπιση της πόλης ήδη από τις πρώτες ημέρες αυτού του πολέμου, αλλά σκεφτόταν μόνο τον εαυτό του», εξήγησε ο πρόεδρος Ζελένσκι στο καθημερινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, μετά την πρώτη του επίσκεψη στην ανατολική Ουκρανία από τότε που άρχισε η ρωσική εισβολή, στις 24 Φεβρουαρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments