Διεθνή

Λαβρόφ: “Η απελευθέρωση του Ντονμπάς στην Ουκρανία είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για τη Μόσχα”

Λαβρόφ: “Η απελευθέρωση του Ντονμπάς στην Ουκρανία είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για τη Μόσχα”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Λαβρόφ: "Το Ντονμπάς είναι προτεραιότητα για τη Μόσχα, ενώ τα άλλα ουκρανικά εδάφη θα αποφασίσουν μόνα τους το μέλλον τους", δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας

“Το Ντονμπάς είναι προτεραιότητα για τη Μόσχα, ενώ τα άλλα ουκρανικά εδάφη θα αποφασίσουν μόνα τους το μέλλον τους”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

“Η «απελευθέρωση» του Ντονμπάς στην Ουκρανία είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για τη Μόσχα, ενώ άλλα ουκρανικά εδάφη θα πρέπει να αποφασίσουν μόνα τους το μέλλον τους”, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA που επικαλείται δήλωση του Ρώσου ΥΠΕΞ.

«Η απελευθέρωση των περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, τις οποίες αναγνώρισε η Ρωσική Ομοσπονδία ως ανεξάρτητα κράτη, είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα», δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1, σύμφωνα με το RIA.

Για τα υπόλοιπα εδάφη στην Ουκρανία, «ο λαός θα πρέπει να αποφασίσει το μέλλον του στις περιοχές αυτές», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Δυνατές εκρήξεις στο Χάρκοβο μετά την επίσκεψη Ζελένσκι

Αρκετές δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν στην ουκρανική πόλη του Χάρκοβο, μετά από την επίσκεψη του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο Ζελένσκι επισκέφτηκε Ουκρανούς στρατιώτες που μάχονται στην πρώτη γραμμή των πολεμικών συγκρούσεων στο Χάρκοβο, που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της χώρας, όπως ανακοίνωσε το προεδρικό γραφείο.

Η επίσκεψη σηματοδότησε την πρώτη επίσημη εμφάνισή του, εκτός της περιοχής του Κιέβου, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Θέτετε σε κίνδυνο τις ζωές σας, για όλους εμάς και για τη χώρα μας,” ανέφερε η ηλεκτρονική σελίδα του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, που επικαλείται τη δήλωση του Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι ο Ουκρανός πρόεδρος απένειμε αριστεία, αλλά και δώρα στους στρατιώτες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments