Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη Σολτς: Επί τάπητος η τουρκική προκλητικότητα – Του έδειξε χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Συνάντηση Μητσοτάκη Σολτς: Επί τάπητος η τουρκική προκλητικότητα – Του έδειξε χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Συνάντηση Μητσοτάκη Σολτς: Συνάντηση με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Συνάντηση με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον καγκελάριο της Γερμανίας αναλυτικά για την τουρκική προκλητικότητα. Μάλιστα ο Έλληνας πρωθυπουργός,σημείωσε ότι υπονομεύει τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παράλληλα έδειξε στον Όλαφ Σολτς τον χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας» με το σύνολο των τουρκικών παράνομων διεκδικήσεων και ζήτησε τη στήριξη του Βερολίνου έναντι της τουρκικής παραβατικότητας. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν ακόμα για τη στήριξη στην Ουκρανία και για την ενεργειακή κρίση.

Τσαβούσογλου: “Αποστρατιωτικοποίηση νησιών, αλλιώς θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία τους”

Για πολλοστή φορά ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μελβούτ Τσαβούσιογλου έθεσε ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών. Σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για παραβίαση του καθεστώτος των νησιών του ανατολικού Αιγαίου από την Ελλάδα. Ανέφερε, δε, ότι αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν τα νησιά, «θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία τους».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Τουρκία τερματίζει τον κοινό μηχανισμό με την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για εχθρικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και για ασυνεπή στάση της Αθήνας στις προσπάθειες διαλόγου. 

Τσελίκ κατά Μητσοτάκη: Δεν γίνεται να μας απειλείτε μέσω τρίτων χωρών

Τελειωμό δεν έχουν οι προκλήσεις των Τούρκων κατά της Ελλάδας. Αυτή τη φορά, μίλησε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος «είδε» απειλές κατά της χώρας του.

«Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε εδώ και συναντήθηκε με τον πρόεδρό μας, λέγοντας «μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα των δύο γειτόνων». Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για συμφωνία. Στη συνέχεια, όμως, διαμαρτυρήθηκε για την Τουρκία στο αμερικανικό Κογκρέσο λέγοντας ‘Μην δίνετε F-16’» είπε αρχικά ο Τσελίκ, μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Εκτελεστικού Συμβουλίου του κόμματος.Και συνέχισε: «Υπήρξαν επίσης αναφορές και αντιδράσεις και στον ελληνικό Τύπο για το γεγονός ότι χρησιμοποίησε τέτοιες παρακλητικές φράσεις (στις ΗΠΑ). Δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα να μας απειλείτε μέσω άλλων χωρών με την πρώτη ευκαιρία που θα βρείτε. Η Τουρκία είναι ένα κράτος δικαίου, μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα μεταξύ μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments