Ελλάδα

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Εν αναμονή της προσωρινής διαταγής του Πρωτοδικείου για τις διακοπές ρεύματος

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Εν αναμονή της προσωρινής διαταγής του Πρωτοδικείου για τις διακοπές ρεύματος
Στις 6 Ιουλίου θα εκδικαστεί η αγωγή – Την Πέμπτη η απόφαση για τις διακοπές ρεύματος

Εν αναμονή της αυριανής απόφασης του Πρωτοδικείου βρίσκονται χιλιάδες καταναλωτές, καθώς θα αποφανθεί επί του αιτήματος προσωρινής διαταγής έχουν ζητήσει καταναλωτικές ενώσεις και επαγγελματικές ομάδες, ώστε να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν πληρώσουν την ρήτρα αναπροσαρμογής.

Η απόφαση επί της προσωρινής διαταγής που θα εκδοθεί θα έχει ισχύ μέχρι τις 6 Ιουλίου, αύριο Πέμπτη στις 12:30 θα έχει ισχύ έως τις 6 Ιουλίου, οπότε και αναμένεται να συζητηθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας αίτηση καταναλωτών κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

 «Ανεξάρτητου τιμολογίου, ανεξάρτητου πελάτη, εάν ο καταναλωτής δεν πληρώσει το σύνολο του τιμολογίου, του κόβεται το ρεύμα» κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο o πρόεδρος εργαζομένων ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, σημειώνοντας ότι οι συνάδελφοί του δέχονται προπηλακισμούς όταν πάνε να κόψουν το ρεύμα.
Ο ίδιος ανέφερε ακόμη πως: «Λαμβάνουμε καθημερινά εντολές για διακοπή ρεύματος. 500 μόνο στην Αττική και 1.500 σε όλη τη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος εργαζομένων ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και συμπλήρωσε: Παρά τα μέτρα που λαμβάνονται, οι διακοπές ρεύματος συνεχίζονται σε καθημερινή βάση. Μπορούν να αρνηθούν ότι δεν έχουν δώσει εντολή; Είναι αστείο να μιλάμε για καταστροφή της εταιρείας μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου, που έχει πάνω από 5,5 εκ. πελάτες».
Να σημειωθεί ότι ο Άρειος Πάγος οργανώνει ακρόαση όλων των φορέων που έχουν προσφύγει αλλά και των παρόχων, στις 14 Ιουνίου προκειμένου να αποφανθεί αν θα διεξαχθεί πιλοτική δίκη για την υπόθεση. Το αίτημα για την προσφυγή της υπόθεσης σε πιλοτική δίκη υπέβαλε η ΔΕΗ επικαλούμενη , σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας Δικαίου.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments