Οικονομία

Τουρισμός Ελλάδα: “Ζεσταίνεται η μηχανή” με ψηλά ποσοστά κρατήσεων και αυξημένες πωλήσεις στα αεροδρόμια

Τουρισμός Ελλάδα: “Ζεσταίνεται η μηχανή” με ψηλά ποσοστά κρατήσεων και αυξημένες πωλήσεις στα αεροδρόμια
Τουρισμός Ελλάδα: Με θετικούς οιωνούς έχει ξεκινήσει τη φετινή χρονιά η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα

Με θετικούς οιωνούς έχει ξεκινήσει τη φετινή χρονιά η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα παρά το γεγονός ότι επικράτησε “παγωμάρα” λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και την στάση που θα κρατήσουν οι Ρώσοι τουρίστες. Μπορεί στο υπουργείο Οικονομικών τα στελέχη να αποφεύγουν τις μεγάλες εκτιμήσεις ωστόσο ήδη τα πρώτα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Με τα έως τώρα δεδομένα τα νησιά του Αιγαίου αποτελούν βαρόμετρο για την τουριστική σεζόν. Σύμφωνα με το Greek Hotelier, ο πρώτος μήνας έκλεισε με περισσότερους επισκέπτες από την αντίστοιχη περίοδο του 2019 και συγκεκριμένα με αύξηση 13,07% όσον αφορά τις διεθνείς απευθείας αφίξεις στα πέντε αεροδρόμια.

Βαρόμετρο οι τουρίστες από το Ισραήλ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, το 2019 επισκέφτηκαν τη χώρα μας περίπου 340.000 Ισραηλινοί οι οποίοι υπολογίζεται ότι δαπάνησαν σχεδόν 205 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΤ, μόνο τον μήνα Απρίλιο που προηγήθηκε, υπολογίζεται ότι έχουν έρθει στην Ελλάδα ήδη περισσότεροι από 100.000 Ισραηλινοί.

Σημαντικός είναι και ο αριθμός των Ελλήνων επισκεπτών που επιλέγουν το Ισραήλ, όχι όμως ιδίου μεγέθους, και αυτό είναι κάτι που θέλουν να βελτιώσουν, σύμφωνα με τον κ. Ραζβόζοβ, αναπτύσσοντας και άλλες μορφές τουρισμού πέραν του προσκυνηματικού και θρησκευτικού, καθώς ο κύριος λόγος που ταξιδεύουν στο Ισραήλ οι Έλληνες είναι το προσκύνημα στα Ιεροσόλυμα.

Υψηλά ποσοστά κρατήσεων και αυξημένες πωλήσεις

Υψηλά ποσοστά κρατήσεων και αυξημένες πωλήσεις στα αεροδρόμια σε επίπεδα καλύτερα του 2019 διαπιστώνει το Υπουργείο Τουρισμού στοιχεία που παραπέμπουν σε μια πολύ καλή σεζόν για το 2022. Το Υπουργείο διαπιστώνει υψηλά ποσοστά κρατήσεων σε όλους τους προορισμούς και μεγάλη ζήτηση για δωμάτια, όχι μόνο από τα επίσημα μηνιαία στοιχεία αλλά και από μεμονωμένα παραδείγματα, τα οποία και επικαλείται σαν απόδειξη της πολύ καλής φετινής πορείας της τουριστικής κίνησης.

Όσον φορά τα έσοδα στο σύνολο των αεροδρομίων της χώρας, τα στοιχεία από τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών δείχνουν αύξηση στις αγορές για το Μάιο κατά 10,2% σε σχέση με το Μάιο του 2019, με την μέση απόδοση ανά επιβάτη στα αεροδρόμια της Fraport να είναι αυξημένη κατά 55% και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος κατά 12%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments