Πολιτική

Ελληνοτουρκικά: Η Άγκυρα κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη για εξηγήσεις – Τι επικαλείται

Ελληνοτουρκικά: Η Άγκυρα κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη για εξηγήσεις – Τι επικαλείται

Πηγή Φωτογραφίας: conexioconsulting

Σε εξηγήσεις κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης στην Τουρκία Χριστόδουλος Λάζαρης, με πρόσχημα τις «ευκαιρίες που παρέχει η χώρα του σε τρομοκρατικές οργανώσεις»

Ανεβάζει τους τόνους η Άγκυρα.

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του στέλεχους της τουρκικής κυβέρνησης, ότι μπορεί να οδηγηθούμε σε σοβαρή κρίση, έγινε γνωστό ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε για εξηγήσεις τον Έλληνα πρέσβη, Χριστόδουλο Λάζαρη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο κ. Χριστόδουλος Λάζαρης, κλήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έτσι ώστε να δώσει εξηγήσεις για την «παροχή διευκολύνσεων στην Ελλάδα σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK, η FETÖ και η DHKP-C, τις οποίες η Τουρκία καταπολεμά, καθώς και η δράση του PKK που οργανώθηκε κοντά στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα».

Ο κ. Λάζαρης ενημερώθηκε ότι οι προαναφερθείσες οργανώσεις διεξάγουν εύκολα δραστηριότητες προπαγάνδας, χρηματοδότησης και στρατολόγησης στην Ελλάδα και ότι η Ελλάδα θεωρείται ολοένα και περισσότερο ως ασφαλές καταφύγιο για «κύκλους που συνδέονται με την τρομοκρατία».

Σύμφωνα με την ενημέρωση του τουρκικού ΥΠΕΞ στα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, στον κ. Λάζαρη παρουσιάστηκε επίσης το παράδειγμα του στρατοπέδου του Λαυρίου, όπου οι τρομοκράτες που απειλούν την ασφάλεια της Τουρκίας επωφελούνται από κάθε είδους υλικοτεχνική υποδομή και εγκαταστάσεις εκπαίδευσης.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι το στρατόπεδο του Λαυρίου έχει μετατραπεί σε τρομοκρατική φωλιά ανάλογη με τα στρατόπεδα του PKK στο Ιράκ και τη Συρία, ενώ η αντίδραση και οι απόψεις της Τουρκίας επί του θέματος μεταφέρθηκαν στον κ. Λάζαρη λόγω της δράσης που ξεκίνησε από τον εν λόγω καταυλισμό και εξελίχθηκε σε ανοιχτή διαδήλωση του PKK κοντά στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκαν επίσης ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των τουρκικών αντιπροσωπειών και των πολιτών στην Ελλάδα και η τουρκική πλευρά επανέλαβε τις προσδοκίες που έχει για αποτελεσματική συνεργασία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα, τονίστηκε η ανάγκη να εκπληρώσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις σχέσεις γειτονίας και το διεθνές δίκαιο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments