Διεθνή

ΗΠΑ κατά Αμπράμοβιτς: Ένταλμα κατάσχεσης για αεροπλάνα του

ΗΠΑ κατά Αμπράμοβιτς: Ένταλμα κατάσχεσης για αεροπλάνα του
Παρά την αμερικανική κίνηση οι ΗΠΑ δεν έχουν επιβάλει κυρώσεις στον Ρώσο ολιγάρχη, όπως η ΕΕ και η Βρετανία

Οι αρχές των ΗΠΑ έλαβαν εντάλματα για την κατάσχεση δύο αεροσκαφών αμερικανικής προέλευσης που ανήκουν στον Ρώσο επιχειρηματία Ρόμαν Αμπράμοβιτς, τα οποία πετούσαν στη Ρωσία, χωρίς να απαιτείται άδεια λόγω των αμερικανικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Μόσχα ως απάντηση στην εισβολή της στην Ουκρανία. ένας αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσε τη Δευτέρα.

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ υπέβαλε επίσης διοικητικές κατηγορίες εναντίον του Αμπράμοβιτς, ο οποίος είπε ότι τον Φεβρουάριο ονόμασε τα παιδιά του στη Ρωσία δικαιούχους των «οντοτήτων κοχυλιών» που κατείχαν τα αεροσκάφη Boeing 787 Dreamliner και Gulfstream G650 ER, αλλά συνέχισε να τα ελέγχει.

Οι κατηγορίες έρχονται καθώς οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να πιέσουν επιχειρηματικούς ηγέτες κοντά στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να πείσουν τη Μόσχα να σταματήσει την εισβολή στην Ουκρανία. Ο Αμπράμοβιτς δεν έχει λάβει προσωπικά κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Υπουργείο Εμπορίου είπε ότι το Gulfstream πέταξε από την Κωνσταντινούπολη στη Μόσχα στις 12 Μαρτίου και το Boeing πέταξε από το Ντουμπάι στη Μόσχα στις 4 Μαρτίου, και τα δύο μετά την έναρξη ισχύος των περιορισμών στις 24 Φεβρουαρίου. Επειδή τα αεροπλάνα ήταν αμερικανικής κατασκευής, χρειάζονταν άδεια για να πετάξουν στη Ρωσία.

Δεν υποβλήθηκαν άδειες ή δεν εκδόθηκαν για τα αεροπλάνα να πετάξουν στη Ρωσία, ανέφεραν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μανχάταν στο ένταλμα κατάσχεσης. Οι περιορισμοί είναι μεταξύ των σαρωτικών ελέγχων στις εξαγωγές που έχουν θέσει σε εφαρμογή οι ΗΠΑ από την εισβολή.

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου επιδιώκει διοικητικές κυρώσεις κατά του Ρώσου ολιγάρχη, συμπεριλαμβανομένου του προστίμου έως και 328.121 $ και της άρνησης περαιτέρω εξαγωγικών προνομίων.

Στον Αμπράμοβιτς, ο οποίος αρνήθηκε ότι έχει στενούς δεσμούς με τον Πούτιν, έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία και τον περασμένο μήνα πούλησε το μερίδιό του στην ποδοσφαιρική ομάδα του Λονδίνου, Τσέλσι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments