Lifestyle

Mariah Carey: Μήνυση 20 εκατομμυρίων δολαρίων για το ‘All I Want For Christmas Is You’

Mariah Carey: Μήνυση 20 εκατομμυρίων δολαρίων  για το ‘All I Want For Christmas Is You’

Πηγή Φωτογραφίας: Retro Pop magazine- The New York Times

Mariah Carey: Ο Andy Stone μήνυσε τη διάσημη τραγουδίστρια για την κορυφαία επιτυχία.

Αγωγή 20 εκατομμυρίων δολαρίων κατέθεσε ο τραγουδοποιός Andy Stone κατά της Mariah Carey για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων για το τραγούδι ‘All I Want For Christmas Is You”.

O Stone που είχε γράψει το τραγούδι της country ‘All I Want For Christmas Is You’ των Vince Vance & the Valiants μηνύει την σταρ αλλά και τον συν-δημιουργό του τραγουδιού Walter Afanasieff ισχυριζόμενος ότι η Carey δεν τους ζήτησε ποτέ άδεια να χρησιμοποιήσει τον τίτλο του τραγουδιού του.

Ο Stone είχε κυκλοφορήσει το δικό του τραγούδι το 1989 κι ενώ τα δύο τραγούδια μοιάζουν να μην είναι τα ίδια, πριν το τραγουδήσει η Carey το 1994, μοιράζονται στίχους αλλά και τίτλο. Όπως αναφέρει στη μήνυση ο δημιουργός, το τραγούδι του παιζόταν πολύ στο ραδιόφωνο το 1993, ένα χρόνο δηλαδή πριν η Carey κυκλοφορήσει τη δική της εκδοχή.

Όπως αναφέρει η Carey και ο Afanasieff “γνώριζαν και σκοπίμως συμμετείχαν σε μια προσπάθεια να καταπατήσουν τα δικαιώματα της δουλειάς μου, για εμπορικά και προσωπικά κέρδη αλλά και οικονομική απώλεια” του Stone.

Από το 1994 μέχρι σήμερα το ‘All I Want For Christmas Is You’ θεωρείται ένα από τα πιο εμπορικά τραγούδια όλων των εποχών, αποφέροντας πολλά χρήματα στην Carey, σημειώνει δισεκατομμύρια streams μόνο στο Spotify, ενώ το 2019 είχε καταφέρει να ανέβει και πάλι στην κορυφή του Billboard Top 100.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments