Nέα της αγοράς

SKY express: Με ένα νέο Airbus A320neo ενισχύει σε λίγες ημέρες τον στόλο της

SKY express: Με ένα νέο Airbus A320neo ενισχύει σε λίγες ημέρες τον στόλο της

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

SKY express: Κλείνει ο πρώτος κύκλος επενδύσεων

Με ένα νέο Airbus A320neo ενισχύει σε λίγες ημέρες τον στόλο της η SKY express. Η αεροπορική εταιρεία, που μέσα στην πανδημία ανανέωσε τον στόλο της με νέα αεροσκάφη και «άνοιξε» τη δραστηριότητά της στο εξωτερικό, δρομολογεί μέσα στο 2023 την απόκτηση ακόμη δύο αεροσκαφών τύπου Α321. Το συνεχιζόμενο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας επισφραγίζει την ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού, η δυναμική του οποίου δείχνει να μην έχει πληγεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Με αυτό τον τρόπο θα κλείσουμε τον πρώτο κύκλο επενδύσεων της εταιρείας», ανέφερε ο πρόεδρος του ομίλου IOGR στον οποίο ανήκει η SKY express, κ. Γιάννης Γρύλος, στο περιθώριο εκδήλωσης για το θερινό πρόγραμμα της αεροπορικής εταιρείας. Μέσα στην κρίση του κορωνοϊού, η αεροπορική εταιρεία προχώρησε σε συνολικές επενδύσεις, αξίας 700 εκατ. ευρώ, εκσυγχρονίζοντας τον στόλο της με έξι Airbus A320neo, ένα Airbus A320ceo και έξι ATR 72-600.

Το θερινό πρόγραμμα

Εφέτος, το θερινό πρόγραμμα της SKY express περιλαμβάνει 12 χώρες, 21 πόλεις εξωτερικού και το εκτενέστερο δίκτυο εσωτερικού. Παράλληλα, η εταιρεία έχει επεκτείνει και τις διεθνείς της συνεργασίες με παγκόσμιους κολοσσούς όπως Airtranstat, AirFrance, KLM, Qatar Airways, American Airlines, Middle East Airlines, Cyprus Airways, easyjet και Delta, διασφαλίζοντας την εύκολη μετάβαση των ταξιδιωτών σε 34 ξεχωριστούς, ελληνικούς προορισμούς.

Όπως ανέφερε ο κ. Γρύλος, εφέτος οι πληρότητες της εταιρείας σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως Πάρος, Νάξος, Μήλος κ.ά. ήδη προσεγγίζουν το 90% μέχρι τις αρχές Αυγούστου, ενώ αύξηση παρατηρείται και στις κρατήσεις ακόμη και των μικρών και πιο εναλλακτικών προορισμών. Αύξηση καταγράφεται και στην επίγεια εξυπηρέτηση, με τη Skyserv να σημειώνει +15% το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Οι τιμές

Όσον αφορά στις τιμές των ναύλων, ο επικεφαλής του ομίλου IOGR υπογράμμισε ότι αυτές παραμένουν «ανταγωνιστικές» και χαρακτηρίζονται από σταθερότητα σε ένα περιβάλλον όπου τα πάντα είναι πιο ακριβά.

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής εκδήλωσης, η διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κυρία Ιωάννα Παπαδοπούλου, σημείωσε ότι η SKYExpress, η οποία το 2019 κατείχε μόλις 2,5% του μεριδίου αγοράς του «Ελευθέριος Βενιζέλος», σήμερα φτάνει στο 13%. Από τον Ιανουάριο μέχρι το τέλος Μαΐου, έχει προσθέσει 1 εκατομμύριο θέσεις και 600 χιλιάδες περισσότερους επιβάτες στην κίνησή της, συγκριτικά με το 2019.

Τα νέα επενδυτικά βήματα της SKYExpressεντάσσονται στο πλαίσιο της σταθερής δέσμευσης της εταιρείας σε ένα πλήρως βιώσιμο μοντέλο αερομεταφορών με νέα υπερσύγχρονα αεροπλάνα της Airbus που εξοικονομούν καύσιμα και μειώνουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments