Ελλάδα

YES TO SHIPPING FORUM 2022 Ποσειδώνια 2022: 11 νέοι εξηγούν στο pagenews.gr γιατί λένε “ΝΑΙ” στη ναυτιλία

YES TO SHIPPING FORUM 2022 Ποσειδώνια 2022: 11 νέοι εξηγούν στο pagenews.gr γιατί λένε “ΝΑΙ” στη ναυτιλία
YES TO SHIPPING FORUM 2022 Ποσειδώνια 2022: Μια ημέρα πριν τη διοργάνωση του YES to Shipping Forum 2022 το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 στο Metropolitan Expo - Posidonia Conference Hall, 11 νέοι μέλη του YES Forum μιλούν στο pagenews.gr και τη Σοφία Χύτου

Το YES Forum είναι η πλατφόρμα ανοιχτού διαλόγου στους κλάδους της Ελληνικής Ναυτιλίας και του Θαλάσσιου Τουρισμού μεταξύ στελεχών, φοιτητών και πρόσφατων αποφοίτων. Στόχος του είναι να δημιουργηθεί η επόμενη γενιά Ναυτιλίας περνώντας γνώση, εμπειρία και την ιστορία της ναυτιλίας στους νέους, ακόμα και μέσα από το σχολείο.

Μια από τις πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες της κ. Δανάης Μπεζαντάκου είναι μεταξύ άλλων και η ίδρυση του Young Executives Shipping (YES) Forum . Το YES to Shipping Forum και το YES to Sea Tourism Forum λαμβάνουν χώρα στα Ποσειδώνια (από το 2016) και στα Posidonia Sea Tourism ( από το 2017) αντίστοιχα.

Μια ημέρα πριν τη διοργάνωση του YES to Shipping Forum 2022 το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 στο Metropolitan Expo – Posidonia Conference Hall, 11 νέοι, μέλη του YES Forum μιλούν στο pagenews.gr και τη Σοφία Χύτου γιατί είπαν τόσο το “ΝΑΙ” στην ναυτιλία αλλά και τι έχουν αποκομίσει ως μέλη αυτή της ομάδας.

Κατερίνα Δημητρίου

Ονομάζομαι Κατερίνα Δημητρίου, είμαι απόφοιτη από Οικονομικές και Ναυτιλιακές σπουδές και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Master in Business Administration του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου ενώ παράλληλα εργάζομαι στην Moore Greece, ο ρόλος μου στην ομάδα του YES Forum είναι Leader of Human Resources.  Ξεκίνησα στο YES Forum όταν ήμουν 2οετής φοιτήτρια το 2017 και αυτό μου έδωσε την δυνατότητα να καταλάβω από νωρίς πως ο κλάδος της ναυτιλίας είναι τόσο ιδιαίτερος και αλλά τόσο challenging – και φυσικά να μάθω την ιστορία της ελληνικής ναυτιλίας και ότι η Ελλάδα είναι μεγαλύτερη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο- κάτι το οποίο δεν γνώριζα. Το σημαντικότερο απόκτημά μου από την ομάδα είναι πως συνεχώς βελτιώνω τα soft skills μου όπως την επικοινωνία, την συνεργασία και το team management αλλά και να αποκτήσω γνώσεις για διάφορα αντικείμενα σχετικά με την ναυτιλία. Τόσο οι συζητήσεις με την κυρία Δανάη και με τους υπόλοιπους εθελοντές σε προσωπικό επίπεδο, όσο και οι συναντήσεις με τους executives του χώρου στα events μας είναι αυτό που ξεχωρίζει την ομάδας μας. Με την συμμετοχή ενός νέου στο YES Forum κατά κάποιο τρόπο γίνεται μέλος και στο community της ναυτιλίας, ειδικά για έναν νέο ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την ναυτιλία, όπως εγώ. Η γνώμη μου είναι ότι όλοι μπορούμε να καταφέρουμε όσα στοχεύουμε, αρκεί να ξέρουμε τι θέλουμε και να βάλουμε τις σωστές προτεραιότητες στην ζωή μας.

Σιτζίμη Σταυρούλα

Ονομάζομαι Σιτζίμη Σταυρούλα και τα τελευταία τέσσερα χρόνια εργάζομαι στην VALMARINE SERVICES SA ως safety operator. Το 2018 τελείωσα το τμήμα ναυτιλιακών σπουδών στο πανεπιστήμιο Πειραιά ενώ το 2021 ολοκλήρωσα το MBA in shipping του πανεπιστημίου Αιγαίου,Χίου. Το YES FORUM το πρωτογνώρισα το 2016 στα Ποσειδώνια και το 2018 ούσα στο τελευταίο έτος του προπτυχιακού μου, έγινα ενεργό μέλος όπως παραμένω μέχρι και σήμερα. Μέσα σε αυτή την ναυτιλιακή κοινότητα των νέων, ήρθα για  πρώτη φορά σε επαφή με στελέχη της ναυτιλίας και γνώρισα εκ των έσω τον κλάδο που επιθυμούσα να εργαστώ και να εξελιχθώ. Θα πρότεινα ανεπιφύλακτα σε κάθε νέο που κάνει τώρα τα πρώτα του βήματα στο χώρο να έρθει στην ομάδα μας. Είναι όμορφο να νιώθεις ότι ανήκεις σένα κοινωνικό σύνολο, που συμμερίζεστε τις ίδιες ανησυχίες και στο οποίο μπορείς να πάρεις και να εξελιχθείς. Και όσο μεγαλώνεις συνειδητοποιείς ότι και συ ότι νιώθεις ικανοποίηση όταν μπορείς με την σειρά σου να συμβάλεις στην εξέλιξη του διπλανού σου.

Τζωρτζίνα Λιάκου

Η εισαγωγή μου στο τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά ήταν μια συνειδητή επιλογή που είχα θέσει ως στόχο. Ωστόσο δεν προέρχομαι από μια οικογένεια σχετική του χώρου της ναυτιλίας και αισθανόμουν έντονα την ανάγκη να βρω μια ομάδα που να μου προσφέρει αυτό το sense of belonging. Τι να πρωτοπεί κάποιος για το YES; Είναι μία ομάδα στην οποία πραγματικά με εκπλήσσει μέχρι και σήμερα το πόσο μεράκι προσφέρει ο καθένας ξεχωριστά. Δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι πιέζομαι με tasks και projects όπως σε άλλους εθελοντικούς οργανισμούς και υπάρχει συνεχής καθοδήγηση και υποστήριξη. Αυτό όμως που πραγματικά με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι μέσω του εθελοντισμού σε events κατάφερα να δικτυώνομαι συνεχώς, να συναναστρέφομαι με σπουδαία πρόσωπα της ναυτιλίας και να αποκτώ μια πιο σφαιρική γνώση για τον ναυτιλιακό κόσμο. Επίσης, μου δόθηκε η δυνατότητα να διαλέξω σε ποιο τομέα θα συνδράμω και οι επιλογές πραγματικά ήταν άπειρες! Τέλος, αυτό που κάνει το YES μοναδικό είναι η αγάπη της κυρίας Δανάης για αυτό και είναι κάτι που βγαίνει προς τα έξω με τον πιο όμορφο τρόπο!

Άκης Αυγερινός

Το YES-FORUM αποτελεί την πρώτη ιδέα εθελοντής προσφοράς, στην προσπάθεια των νέων να πάρουν γνώση για τον κλάδο της Ναυτιλίας. Με την συμβολή του YES-FORUM, οι νέοι στην χώρα μας, ακόμη και αυτοί που δεν ανήκουν σε κάποια παραδοσιακά “ναυτική” οικογένεια, έλαβαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα, να ενημερωθούν σχετικά με το έργο της από Executives που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον χώρο, να ενδυναμώνουν το networking τους και να δημιουργήσουν ελπίδες ένταξης και συμμετοχής και των ιδίων σε αυτό τον επαγγελματικό χώρο!

Αξιοσημείωτη παράλληλα, είναι και η εμπειρία που μπορούν να αποκομίσουν οι νέοι, από τις διάφορες δραστηριότητες που διοργανώνει το YES-FORUM, όπως συνομιλίες σε ανοικτά panels με HR recruiters, με καταρτσισμένα στελέχοι εταιριών αλλά και βαρυσήμαντες προσωπικότητες της Ευρωπαϊκής και Διεθνούς κοινότητας, όπως ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κ.α., με τους οποίους μπορούν να συζητήσουν, να ζητήσουν ενημέρωση για διάφορα θέματα ενδιαφέροντος και να λάβουν συμβουλές και κατευθύνσεις για την μελλοντική επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Με εναρκτήριο λάκτισμα φυσικά, τον εθελοντισμό, την ομαδική εργασία και την δημιουργικότητα.

Μαριτίνα Δαμανάκη

Η φοίτηση μου στο τμήμα λογιστικής και χρηματοοικονομικής δεν μου παρείχε την δυνατότητα να γνωρίσω το χώρο της ναυτιλίας καθότι το αντικείμενο σπουδών μου δεν σχετίζεται άμεσα με αυτή. Ωστόσο η συμμετοχή μου στο yes forum με βοήθησε να κατανοήσω καλύτερα το ναυτιλιακό κλάδο και με την αμέριστη υποστήριξη τόσο της Κα Δανάης όσο και της ομάδας του yes άρχισα να δικτυώνομαι, να λειτουργώ με γνώμονα το ομαδικό πνεύμα και να ενισχύω  διαρκως τις γνώσεις μου γύρω από τον χώρο αυτό. Η συναναστροφή μου σε events, webinars και άλλες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν, συνέβαλαν στην διαμόρφωση μιας πιο σφαιρικής αντίληψης για το κόσμο της ναυτιλίας και τη συνεισφορά του στην Χώρα μας. Το Yes forum ως μια εθελοντική ομάδα, που εξελίσσεται και βελτιώνεται συνεχώς, μου έδωσε το έναυσμα για μια μελλοντική επαγγελματική σταδιοδρομία και ενασχόληση με τη ναυτιλία.

Γεωργία Ευαγγελία Καραγιάννη

Ονομάζομαι Γεωργία Ευαγγελία Καραγιάννη, 24 ετών και είμαι στην ομάδα του YES Forum από το 2018. Έκτοτε ακολουθώ την ομάδα και νιώθω ότι είμαι μέρος μιας μεγάλης οικογένειας που την ενώνει ένα κοινό, η αγάπη για την ναυτιλία. Ένας νέος μέσω της ομάδας μπορεί να “κερδίσει” πολλά αν αποφασίσει να αφιερώσει λίγο από τον χρόνο του σε κάτι που αγαπά πραγματικά. Μέσω της ομάδας βρήκα εργασία πάνω στο αντικείμενό μου, ήδη από το 2019 και είναι σίγουρα μια απόδειξη πως η δουλειά και η αφοσίωση σε κάτι ποτέ δεν πηγαίνει χαμένο. Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι αν αγαπάμε κάτι πραγματικά βρίσκουμε χρόνο για αυτό. Ήδη πριν μπω στην ομάδα εργαζόμουν παράλληλα με τις σπουδές μου, ενώ σπούδαζα μάλιστα σε δύο σχολές. Ο χρόνος πάντα βρίσκεται, αρκεί να υπάρχει θέληση… Η ομάδα του YES Forum είναι ανοιχτή για άτομα με όρεξη και αγάπη για την ναυτιλία και τον εθελοντισμό. Οπότε… σε περιμένουμε!

Μελίνα Βεϊσλλάρι

Ονομάζομαι Μελίνα Βεϊσλλάρι, 22 ετών, εργάζομαι σε ναυτιλιακή εταιρεία και ειμαι μελος του YES Forum περίπου 3 χρονια. Το YES μου εδωσε την ευκαιρια να γνωρίσω και να συνεργαστώ με ατομα αξιόλογα, νέους με στοχους για το μέλλον. Όταν συναναστρεφεσαι με ατομα που προσπαθουν συνεχώς ωστε να εξελιχθούν, αυτο δινει ώθηση και σε εσενα να κανεις το κάτι παραπάνω. Εχεις την ευκαιρια να μαθεις για την ναυτιλια και να γνωρισεις ανθρώπους που εργάζονται στο χωρο. Προσωπικά αφότου εχω μετακομισει μονιμα στο εξωτερικό, συνεχιζω και είμαι ενεργό μελος της ομάδας, αρα μπορεις να συνεισφέρεις ακομα και εξ αποστάσεως.

Κωνσταντίνος – Τσαπίκος Ρωμούδης

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος – Τσαπίκος Ρωμούδης, 26 ετών και είμαι μέλος του Yes forum τον τελευταίο χρόνο. Μέσα σε αυτό έχω μάθει ότι παρά την χιλιομετρική απόσταση ο εθελοντισμός κάνει τους ανθρώπους να μηδενίσουν προκειμένου να προσφέρουν. Επίσης έχω γνωρίσει πολλούς αξιόλογους ανθρώπους μέσα από αυτό οι οποίοι έχουν γνώση, αγάπη και σεβασμό στον κλάδο μας την ναυτιλία και με κάθε δυνατή ευκαιρία το κάνουν πράξη.. Τέλος έχω να πω μόνο ότι το YES Forum είναι εδώ και σε περιμένει για να δημιουργήσεις και να μάθεις περισσότερα για τον κλάδο που μας ενώνει την ναυτιλία!

Ονομάζομαι Γιάννης Δελόττης και είμαι 29 ετών, είμαι μέλος του YES περίπου 2 χρόνια! Το YES με έχει φέρει κοντά με άτομα που έχουμε κοινά ενδιαφέροντα και προβληματισμούς. Είναι έντονο το αίσθημα του ανήκειν διότι μέσα από την ομάδα εξελίσσουμε διαρκώς τόσο τον εαυτό μας όσο και το κόσμο γύρω μας! Μέσα από το YES δίνεται η ευκαιρία σε κάθε νέο που αγαπά τη ναυτιλία να εκφράσει τις ιδέες του και να τις δει να υλοποιούνται. Γιατί αν θες να πας γρήγορα πήγαινε μόνος εάν θες να πας μακριά πήγαινε με άλλους.

Αριστέα Φράγκου

Ονομάζομαι Αριστέα Φράγκου , είμαι 21 ετών και είμαι εθελόντρια στο YES Forum τον τελευταίο χρόνο. Το yes μου έδωσε  την ευκαιρία να μάθω να λειτουργώ μέσα σε μια ομάδα και να αναπτύξω τα soft skills μου. Πέρα από αυτό μου δόθηκαν ευκαιρίες να βρεθώ μέσα στον χώρο και να προσφέρω ότι καλύτερο μπορώ. Έρχομαι σε επαφή με άτομα τα οποία με εμπνέουν μέσω της ομάδας να συνεχίζω να προσπαθώ για την καλύτερη δυνατή μου εξέλιξη στον κλάδο αλλά και κοινωνικά. Οποίος  νέος έχει όρεξη και έχει βάλει στόχο να καταφέρει πράγματα στον χώρο, το YES είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη αρχή!

Περσεφόνη Πανταζίδη

Ονομάζομαι Περσεφόνη Πανταζίδη, 23 ετών και είμαι εθελόντρια στο YES FORUM σχεδόν 3 χρόνια. Το yes για εμένα ήταν μια ευκαιρία να γνωρίσω νέους -και μη- από τον χώρο της ναυτιλίας και να συνεργαστώ μαζί τους. Μέσα από αυτή την διαδικασία διαρκώς μαθαίνω πως να δουλεύω στα πλαίσια μιας ομάδας και να κατανοώ όλο και καλύτερα την βιομηχανία της ναυτιλίας. Το YES FORUM είναι για μένα πραγματικά μια γέφυρα μεταξύ της Σχολής μου και του μελλοντικού εργασιακού μου περιβάλλοντος!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments