Διεθνή

Φινλανδικά ΜΜΕ: Χαρακτηρίζουν «δικτάτορα» τον Ερντογάν μετά από απαιτήσεις λογοκρισίας τους

Φινλανδικά ΜΜΕ: Χαρακτηρίζουν «δικτάτορα» τον Ερντογάν μετά από απαιτήσεις λογοκρισίας τους

Πηγή Φωτογραφίας: windobi

Κάνουν λόγο για «παραληρητικές φαντασίες ενός δικτάτορα» μετά την απαίτηση του Τούρκου προέδρου να μη μεταδίδουν συνεντεύξεις με «αρχηγούς τρομοκρατών»

Ο διευθυντής και αρχισυντάκτης του YLE news Τζούκο Γιόκινεν απέρριψε τις απαιτήσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να σταματήσει να μεταδίδει συνεντεύξεις με «αρχηγούς τρομοκρατών» την Πέμπτη, χαρακτηρίζοντάς τες ως «παραληρητικές φαντασίες ενός δικτάτορα».

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η προϋπόθεση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να δώσει το πράσινο φως στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είναι οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς των χωρών να σταματήσουν να δίνουν τηλεοπτικές συνεντεύξεις με «ηγέτες τρομοκρατών».

Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε τα αιτήματά του σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (8 Ιουνίου) με τον ομόλογό του της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

Τα σχόλια του Ερντογάν πιθανότατα πυροδοτήθηκαν από πρόσφατες αναφορές από τη  Φινλανδική Ραδιοφωνική Εταιρεία  (YLE) από τη Συρία και μια συνέντευξη με έναν Κούρδο ηγέτη Σαλίχ Μουσλίμ.

«Ο κόσμος δεν αλλάζει προσπαθώντας να αξιοποιήσει τα μέσα ενημέρωσης και την ελευθερία του λόγου», δήλωσε ο Τζούκο Γιόκινεν στον ιστότοπο του YLE.

Την υποστήριξή του παρείχε και ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Πέκα Χάβιστο.

«Η φινλανδική εταιρεία ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης, όπως όλα τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα, απολαμβάνει απόλυτη ελευθερία του Τύπου. Αυτό είναι φυσικά κάτι ανέγγιχτο στη Φινλανδία», είπε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments