Πολιτική

Παναγιωτόπουλος για διαρροές: Θα αντιμετωπίζονται με όρους στρατιωτικού ποινικού κώδικα

Παναγιωτόπουλος για διαρροές: Θα αντιμετωπίζονται με όρους στρατιωτικού ποινικού κώδικα
Παναγιωτόπουλος για διαρροές: Στο θέμα των στρατιωτικών διαρροών αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος

Στο θέμα των στρατιωτικών διαρροών αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο οι διαρροές θα αντιμετωπίζονται με όρους στρατιωτικού ποινικού κώδικα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε πως «η διαρροή οπουδήποτε και σε ΜΜΕ διαβαθμισμένων πληροφοριών για θέματα ασφάλειας όπως πχ αποθέματα και δυνατότητες συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων είναι κάτι που με προβληματίζει, ιδιαίτερα αυτή την εποχή» και πρόσθεσε πως «αυτές οι συμπεριφορές είναι για να αντιμετωπίζονται με όρους στρατιωτικού ποινικού κώδικα και όχι με χαλαρή αντιμετώπιση».

Η απάντηση του στη σχετική ερώτηση, ήταν η ακόλουθη: «Δεν αναφέρομαι στο Πεντάγωνο ειδικά, αλλά σε όλο το σύστημα της στρατιωτικής ιεραρχίας από το επίπεδο του υπαξιωματικού και άνω. Η διαρροή οπουδήποτε και σε ΜΜΕ διαβαθμισμένων πληροφοριών για θέματα ασφάλειας όπως πχ αποθέματα και δυνατότητες συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων είναι κάτι που με προβληματίζει, ιδιαίτερα αυτή την εποχή. Στη Βουλή έκανα παρότρυνση προς τους αρχηγούς των Επιτελείων να κάνουν ενέργειες για να ελέγξουν αυτό το φαινόμενο. Εκτιμώ ότι αυτές οι συμπεριφορές είναι για να αντιμετωπίζονται με όρους στρατιωτικού ποινικού κώδικα και όχι με χαλαρή αντιμετώπιση. Πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Θα δώσω κατευθύνσεις άμεσα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments