Πολιτική

Αβραμόπουλος: Σκληρός δικτάτορας ο Πούτιν

Αβραμόπουλος: Σκληρός δικτάτορας ο Πούτιν

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι τα γεγονότα θα μπορούσαν να είχαν προβλεφθεί από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς είχαν σταλεί τα σήματα μετά τα όσα συνέβησαν στην Κριμαία.

Τις θέσεις του για τις εξελίξεις με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά και την επιθετική ρητορική της Τουρκίας ανέπτυξε ο πρώην επίτροπος στην Ε.Ε. για θέματα Μετανάστευσης και πρ. Υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι τα γεγονότα θα μπορούσαν να είχαν προβλεφθεί από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς είχαν σταλεί τα σήματα μετά τα όσα συνέβησαν στην Κριμαία.

Για τον Ρώσο πρόεδρο χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα λέγοντας ότι οι ευρωπαίοι γνώριζαν πως είναι ένας σκληρό δικτάτορας για τον οποίο εκτίμησε ότι θα έχει ένα κακό τέλος. «Δεν είμαι αισιόδοξος, είναι αποφασισμένος να πάει ως το τέλος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε ότι «ο Πούτιν ποτέ δεν αποδέχθηκε ότι τελείωσε ο ψυχρός πόλεμος και έφτιαξε έναν πυρήνα στο μετασοβιετικό κράτος».

Για τη στάση της Ελλάδας εξήγησε πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση με έντιμο και καθαρό τρόπο. Για τη συμπεριφορά του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε την ανησυχία του και πρόσθεσε ότι ήταν λάθος του να προχωρήσει σε προσωπικές επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.

Αφροδίτη Πάνου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Αφροδίτη Πάνου Κοινοβουλευτική Συντάκτρια
Εξειδικεύεται στο κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ, με καθημερινή κάλυψη των εργασιών της Βουλής, των νομοθετικών πρωτοβουλιών και των πολιτικών εξελίξεων. Παρακολουθεί στενά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και αναλύει ζητήματα δημόσιας πολιτικής και θεσμικής λειτουργίας. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην πολιτική δημοσιογραφία, την κάλυψη κοινοβουλευτικών θεμάτων και τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου.