Διεθνή

Ουκρανία: Δεκάδες πτώματα Ουκρανών μαχητών “θαμμένα” ακόμα στο Αζοφστάλ – Δύσκολη η αναγνώρισή τους

Ουκρανία: Δεκάδες πτώματα Ουκρανών μαχητών “θαμμένα” ακόμα στο Αζοφστάλ – Δύσκολη η αναγνώρισή τους

Πηγή Φωτογραφίας: twitter-nexta

Πολλοί νεκροί μαχητές - υπερασπιστές του εργοστασίου χαλυβουργίας του Αζοφστάλ παραμένουν στη Μαριούπολη , ενώ γίνονται προσπάθειες να επιστραφούν οι σοροί τους στην Ουκρανία - Το έργο της αναγνώρισης είναι εξαιρετικά δύσκολο εξαιτίας της κατάστασης των πτωμάτων

 Τα πτώματα πολλών Ουκρανών μαχητών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του χαλυβουργείου Αζοφστάλ στη νότια πόλη της Μαριούπολης εξακολουθούν να περιμένουν να ανασυρθούν, δήλωσε την Κυριακή ο πρώην διοικητής του συντάγματος της ουκρανικής Εθνικής Φρουράς Αζόφ.

Ο Μακσίμ Ζορίν είπε ότι, σύμφωνα με τους όρους μιας πρόσφατης ανταλλαγής, περίπου 220 πτώματα όσων σκοτώθηκαν στο Αζοφστάλ είχαν ήδη σταλεί στο Κίεβο, αλλά “πολλά πτώματα εξακολουθούν να παραμένουν στη Μαριούπολη”.

“Συνεχίζονται οι συνομιλίες για περαιτέρω ανταλλαγές, για να επιστρέψουν όλα τα πτώματα στο σπίτι. Πρέπει να επιστραφούν απολύτως όλα τα πτώματα και αυτό είναι κάτι για το οποίο θα εργαστούμε”, πρόσθεσε ο Ζορίν σε βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι του στο Telegram.

Είπε ότι το ένα τρίτο των νεκρών ήταν του τάγματος Αζόφ, ενώ οι υπόλοιπες σοροί είναι αξιωματικών της συνοριακής περιπολίας και του ναυτικού, καθώς και στην αστυνομία.

Εκατοντάδες μαχητές που είχαν εγκλωβιστεί στο χαλυβουργείο συνελήφθησαν από ρωσικές δυνάμεις, στα μέσα Μαΐου, αλλά πολλοί σκοτώθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια των ρωσικών επιθέσεων στο εργοστάσιο και στην πόλη της Μαριούπολης.

Επειδή η πλειονότητα των σορών ήταν σε τρομερή κατάσταση, «θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να ταυτοποιηθεί ο καθένας προσωπικά», είπε ο Ζορίν.

Τεστ DNA, στολές και στρατιωτικά διακριτικά  θα χρησιμοποιηθούν για την αναγνώριση όπως είπε.

Η Μαριούπολη, μια πόλη-λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα, έχει μετατραπεί σε έρημο μετά από μήνες πολιορκίας και βομβαρδισμών, με την Ουκρανία να κάνει λόγο για δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments