Ελλάδα

Παιδική ηπατίτιδα: Ύποπτο κρούσμα σε αγοράκι δύο ετών στην Πάτρα

Παιδική ηπατίτιδα: Ύποπτο κρούσμα σε αγοράκι δύο ετών στην Πάτρα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Το παιδί παρουσίασε συμπτώματα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Παίδων της Αθήνας

Σε συναγερμό τέθηκαν οι υγειονομικές αρχές μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων της ηπατίτιδας που προσβάλει παιδιά σε ένα αγοράκι δύο ετών στην Πάτρα, το οποίο μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί νοσηλεύτηκε αρχικά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, καθώς παρουσίασε συμπτώματα που εμφανίζονται στη γαστρεντερίτιδα (εμετό, διάρροιες).

Του δόθηκε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από λίγες μέρες νοσηλείας και αφού οι γονείς του υπέγραψαν για να εξέλθει από το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η υγεία του παιδιού επιδεινώθηκε το προηγούμενο Σάββατο και οι γονείς του το μετέφεραν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του έλαβε άμεσα φαρμακευτική αγωγή και στη συνέχεια υποβλήθηκε αίτημα διακομιδής του στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Π. και Α. Κυριακού», καθώς εκεί λειτουργεί κέντρο για παιδιά που εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα ηπατίτιδας.

Το παιδί διακομίστηκε σήμερα στο νοσοκομείο της Αττικής και οι γιατροί αναμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει προσβληθεί από τη συγκεκριμένη μορφή της παιδικής ηπατίτιδας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments