Διεθνή

Ισραήλ: Καλεί τους πολίτες του να εγκαταλείψουν άμεσα την Τουρκία

Ισραήλ: Καλεί τους πολίτες του να εγκαταλείψουν άμεσα την Τουρκία

Πηγή Φωτογραφίας: dailysabah

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραηλινοί τουρίστες είναι στόχος επιθέσεων από Ιρανούς με σκοπό την απαγωγή ή τη δολοφονία

Το Ισραήλ προέτρεψε τη Δευτέρα τους πολίτες του να αποφύγουν την Κωνσταντινούπολη ή να επιστρέψουν στην πατρίδα τους εάν είναι ήδη εκεί, ενισχύοντας την ταξιδιωτική οδηγία της 30ης Μαΐου, λόγω απειλής ιρανικών προσπαθειών να σκοτώσουν ή να απαγάγουν Ισραηλινούς.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γαΐρ Λαπίντ είπε ότι μια «τεράστια προσπάθεια» των δυνάμεων ασφαλείας του Ισραήλ έσωσε «ζωές Ισραηλινών τις τελευταίες εβδομάδες» και ευχαρίστησε την τουρκική κυβέρνηση για τη συμβολή της.

Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Ένας Ισραηλινός αξιωματούχος ασφαλείας είπε στο Reuters ότι η Τουρκία συνέλαβε αρκετούς ύποπτους «πράκτορες» των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

“Καλούμε τους Ισραηλινούς να μην πετάξουν στην Κωνσταντινούπολη – και αν δεν έχετε έναν ζωτικό λόγο, μην πετάξετε στην Τουρκία. Εάν βρίσκεστε ήδη στην Κωνσταντινούπολη, επιστρέψτε στο Ισραήλ το συντομότερο δυνατόν”, δήλωσε ο Lapid σε τηλεοπτική δήλωση.

“Αυτές οι τρομοκρατικές απειλές στοχεύουν σε Ισραηλινούς τουρίστες. Επιλέγουν, με τυχαίο αλλά σκόπιμο τρόπο, Ισραηλινούς πολίτες με σκοπό να τους απαγάγουν ή να τους δολοφονήσουν”, είπε.

“Θέλω, από εδώ, να μεταδώσω ένα μήνυμα και στους Ιρανούς. Όποιος βλάψει τους Ισραηλινούς δεν θα ξεφύγει. Το μακρύ χέρι του Ισραήλ θα τους πάρει, όπου κι αν βρίσκονται.”

Η Τεχεράνη έχει δεσμευτεί να αντεπιτεθεί εναντίον του Ισραήλ, το οποίο κατηγορεί για τη δολοφονία του συνταγματάρχη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο τιμόνι του αυτοκινήτου του από δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, στις 22 Μαΐου.

Το Ισραήλ ούτε επιβεβαίωσε, ούτε αρνήθηκε την ευθύνη, κατά την πάγια τακτική του στις κατηγορίες για δολοφονίες. Κατηγόρησε ωστόσο τον δολοφονηθέντα ότι σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών σε όλο τον κόσμο.

Η Τουρκία είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Ισραηλινούς. Οι δύο χώρες επιχειρούν αποκατάσταση των σχέσεών τους, μετά από περισσότερο από μια δεκαετία τεταμένων σχέσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments