Διεθνή

Νέοι λεονταρισμοί Ερντογάν: «Δεν θα καταπατήσουν τα δικαιώματά μας οι ληστές»

Νέοι λεονταρισμοί Ερντογάν: «Δεν θα καταπατήσουν τα δικαιώματά μας οι ληστές»

Πηγή Φωτογραφίας: sabah

- Βγάζει και τέταρτο πλωτό γεωτρύπανο

Στο καθημερινό κρεσέντο κατά της Ελλάδας επανήλθε και σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε τελετή για γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, ο οποίος αυτή τη φορά θυμήθηκε πάλι τη Συνθήκη των Σεβρών και το 1922.

«Δεν επιτρέψαμε να πάρουν υπό τον έλεγχο τους την χώρα όσοι ήταν ενθουσιασμένοι και ερωτευμένοι με την Συνθήκη των Σεβρών» υποστήριξε ο πρόεδρος της Τουρκίας όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ.

«Χαλάσαμε τα παιχνίδια τους, μεγαλώσαμε τη χώρα μας, την κάναμε δυνατή και ανεξάρτητη. Παλέψαμε με τη νοοτροπία που ήταν η αίτια η Τουρκία να παραμείνει έξω από την ομπρέλα ευημερίας και ασφάλειας, μετά τον Β᾽ Παγκόσμιο Πόλεμο» ανέφερε ο Ερντογάν.

Πυρά και σε ΗΠΑ

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά των ΗΠΑ. «Με τις επιχειρήσεις στη Συρία χαλάσαμε τις προσπάθειες να περικυκλώσουν τη χώρα μας με ζώνη τρομοκρατών (σ.σ.: Κούρδοι)», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Πέραν των συνόρων μας, σε όσους μας λένε ”τι κάνετε εκεί;”, απαντήσαμε ”ναι, όποιος και αν μας ενοχλεί πέραν των συνόρων μας, είμαστε έτοιμοι να πάμε και εκεί”», σημείωσε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο και για «ληστές»: «Η στάση της χώρας μας στο ζήτημα αυτό είναι ξεκάθαρο και δίχως καμία αμφιβολία. Εμείς δεν απλώνουμε το χέρι μας στα δικαιώματα κανενός, αλλά ούτε επιτρέπουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματά μας οι ληστές. Δεν επιτρέπουμε με τίποτα με βία, με διάφορα κόλπα και με απειλές να μας πάρουν αυτό που μας ανήκει».

«Όσο θα γίνεται αντιληπτή η αναντικατάστατη θέση της χώρας μας, θα αλλάξουν την πολιτική τους κι αυτοί που προτιμούν να μη συνεργαστούν μαζί μας για πολιτικούς λόγους», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ακόμη ότι μέχρι το 2023 η Τουρκία θα έχει τα πρώτα 10.000.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και θα έχει τη δυνατότητα να προμηθεύει τα νοικοκυριά της χώρας με φυσικό αέριο από δικές της γεωτρήσεις στην περιοχή.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι «βάζουμε στις γεωτρήσεις και ένα τέταρτο πλωτό γεωτρύπανο με την ονομασία Abdulhamid Han». Όπως είπε, «αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις εργασίες εξερεύνησης και γεώτρησης, που προηγουμένως πραγματοποιούσαμε με leasing και παρόμοιες μεθόδους, με δικά μας μέσα. Αυξήσαμε τα πλοία γεώτρησης σε τέσσερα με απόφαση που πήραμε πρόσφατα». Δεν διευκρίνισε ωστόσο πού θα κινηθεί το γεωτρύπανο. «Δεν μας πίστευαν, συντάχθηκαν με τους Έλληνες»

O Ερντογάν εμφανίστηκε λάβρος κατά των εσωτερικών του πολιτικών αντιπάλων, σημειώνοντας ότι ποτέ τους δεν πίστεψαν τις εξαγγελίες περί γεωτρήσεων και εύρεσης κοιτάσματος φυσικού αερίου.

«Μας έλεγαν πάντα ότι αυτά είναι προεκλογικά μυθεύματα και δεν μας πίστευαν. Δικαιωνόμαστε πανηγυρικά. Έχουμε αντιμετωπίσει τέτοιες ανήθικες και αδίστακτες κατηγορίες. Δεν ακούσαμε κανέναν από αυτούς. Συνεχίσαμε το έργο μας με δύναμη από τα λόγια των προγόνων μας: “Να είσαι αληθινός και το κακό θα βρει τη μάστιγά του”», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι «συντάχθηκαν ακόμα και με τους Έλληνες» στο ζήτημα των ερευνών της Τουρκίας στο Βόρειο Αιγαίο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments