Πολιτική

Στο ειδικό δικαστήριο παραπέμπονται αμετάκλητα Παππάς και Καλογρίτσας

Στο ειδικό δικαστήριο παραπέμπονται αμετάκλητα Παππάς και Καλογρίτσας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σε δίκη παραπέμπεται ο πρώην υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς και ο επιχειρηματίας κ. Χρήστος Καλογρίτσας

Σε δίκη παραπέμπεται ο πρώην υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς και ο επιχειρηματίας κ. Χρήστος Καλογρίτσας με αμετάκλητο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου. Αφορά το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, αναφορικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Το βούλευμα αυτό σύμφωνα με το νόμο περί ποινικής ευθύνης υπουργών δεν επιδέχεται καμίας δικονομικής αναίρεσης ή ένστασης και είναι τελεσίδικο. ο κ. Καλογρίτσας έχει καταγγείλει, ότι η σύμβαση με τη λιβανέζικη εταιρεία CCC για τη δημιουργία mall στα Ηνωμένες Αραβικά Εμιράτα ήταν εικονική και καταρτίστηκε για να μπορέσει να εισέλθει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες η εταιρεία του.

Ακόμη, ο κ. Καλογρίτσας αποδίδει κεντρικό ρόλο στον πρώην υπουργό Επικρατείας, υποστηρίζοντας ότι εκείνος έφερε σε επαφή τα εμπλεκόμενα μέρη και οργάνωσε την όλη διαδικασία. Ο κ. Καλογρίτσας είχε καταγγείλει στη Βουλή, αλλά και ενώπιον της Δικαιοσύνης, ότι προκειμένου να λάβει μέρος στο διαγωνισμό και να διεκδικήσει μία τηλεοπτική άδεια, με την καθοδήγηση του Νίκου Παππά, έλαβε 3 εκατ. ευρώ από επιχειρηματικό κολοσσό για να καλύψει την εγγύηση που απαιτούσε ο νόμος για τη συμμετοχή κάποιου στον διαγωνισμό.

Νίκος Παππάς: Είχε απολογηθεί με υπόμνημα για τις άδειες

Ο Νίκος Παππάς απέστειλε υπόμνημα για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Ο Γιάννης Μαντζουράνης και ο Βαγγέλης Γεωργακόπουλος, συνήγοροι του πρώην υπουργού Επικρατείας προσήλθαν στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών, Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, και κατέθεσαν υπόμνημα απολογίας.

Σε δήλωσή του ο κ. Παππάς, ανέφερε: «Η Νέα Δημοκρατία στην διαδικασία ενώπιον της προκαταρκτικής επιτροπής υπέστη ένα πρωτοφανές πολιτικό στραπάτσο. Συγκρούστηκε με την αλήθεια και «ποιούσα την ανάγκη φιλοτιμία ανακάλεσε αυτοβούλως τον κορμό του κατασκευασμένου κατηγορητηρίου εναντίον μου. Με κεκτημένη ταχύτητα από την πολύχρονη πείρα της Δεξιάς σε παρεμβάσεις στην δικαστική εξουσία συνέχισε την προσπάθεια εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments