Πολιτική

Το Ειδικό Δικαστήριο δεν «στήνεται», συγκαλείται

Το Ειδικό Δικαστήριο δεν «στήνεται», συγκαλείται

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Νίκος Παππά, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργός Επικρατείας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πρόκειται να καθήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου

Ο Νίκος Παππά, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργός Επικρατείας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πρόκειται να καθήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών για την γνωστή υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών του 2016. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία κάνει ρητά λόγο για εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης από την Κυβέρνηση και ένταξη της παραπομπής του Ν. Παππά στον προεκλογικό σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας.

Με αυτόν τον τρόπο, όμως, η Κουμουνδούρου εμφανίζει την Δικαιοσύνη σαν ένα πρόθυμο θεσμικό υποπόδιο στα σχέδια και τις πολιτικές επιδιώξεις ενός πολιτικού κόμματος και μετατρέπει τα δικαστήρια της χώρας από ανεξάρτητες διοικητικές βαθμίδες σε απλά «εργαλεία» στην διάθεση ενός κόμματος.

Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ παραβλέπει το γεγονός ότι η παραπομπή του Ν. Παππά γίνεται μετά από την έκδοση του σχετικού αμετάκλητου παραπεμπτικού βουλεύματος.

Επιπλέον, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου ακολούθησαν την εισαγγελική πρόταση της κ. Γεωργία Αδειλίνη, η οποία είναι αντιεισαγγελεύς του Αρείου Πάγου και, με βάση την εισαγγελική αυτή πρόταση, έκριναν ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος, μαζί με τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα.

Το Ειδικό Δικαστήριο αρμόδιο για υποθέσεις ποινικής ευθύνης Υπουργών χαίρει ανεξαρτησίας έναντι της εκτελεστικής λειτουργίας του κράτους, αποτελεί ένα ειδικό δικαστήριο στο δικαστικό πεδίο της εγχώριας έννομης τάξης και κατοχυρώνεται από το κείμενο του Συντάγματος, δηλαδή στο ανώτατο νομικοπολιτικό επίπεδο.

Είναι εξόφθαλμο, λοιπόν, πως η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει σε λογικές ισοπέδωσης της ανεξαρτησίας της δικαστικής λειτουργίας της κρατικής οντότητας, προσβάλλει την αξιοπρέπεια των δικαστικών λειτουργών που εμπλέκονται στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών του 2016 και, κυρίως, εκλαμβάνει την Δικαιοσύνη σαν ένα απλό μέσον στα χέρια και στις ορέξεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Η αντίδραση και η συναφής ανακοίνωση θα μπορούσε, ενδεχομένως, να αντιστοιχεί στη στάση ενός δεκαπεντάχρονου συμπαθούς μαθητή της ΚΝΕ, αλλά, δυστυχώς, είναι η στάση που τηρεί η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας απέναντι στην Δικαιοσύνη εν έτει 2022.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments