Ελλάδα

Fuel Pass 2: Έρχεται ενισχυμένο επίδομα βενζίνης – Ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα

Fuel Pass 2: Έρχεται ενισχυμένο επίδομα βενζίνης – Ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Οι σχετικές ανακοινώσεις για το fuel pass, ο δεύτερος γύρος επιδότησης για βενζίνη και πετρέλαιο, θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο θα έχουν προηγηθεί τα στοιχεία από την εκτέλεση του προϋπολογισμού και η έξοδος της Ελλάδος από την ενισχυμένη εποπτεία

Το νέο ενισχυμένο fuel pass  με το ενδεχόμενο επιδότησης της βενζίνης στην αντλία, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, επισημαίνοντας ότι τα δημοσιονομικά στοιχεία επιτρέπουν παρέμβαση στα καύσιμα και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

Οι σχετικές ανακοινώσεις για το fuel pass, ο δεύτερος γύρος επιδότησης για βενζίνη και πετρέλαιο, θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο θα έχουν προηγηθεί τα στοιχεία από την εκτέλεση του προϋπολογισμού και το άλλο η έξοδος της Ελλάδος από την ενισχυμένη εποπτεία.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο μέγεθος της παρέμβασης τόνισε ότι «ο τρόπος με τον οποίο έχουμε παρέμβει μέχρι σήμερα σας δίνει ένα περίγραμμα του πώς ενδεχομένως θα παρέμβουμε από δω και στο εξής, ίσως και με πιο ενισχυμένο τρόπο. Θέλουμε να κάνουμε μία παρέμβαση για τους επόμενους μήνες. Πιστεύω ότι το αντέχουμε δημοσιονομικά και θα πρέπει να υπάρξει μία ανακούφιση των πολιτών ειδικά ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών. Για να υπάρχει μία ανάσα ως προς τις μετακινήσεις των καλοκαιρινών διακοπών για τα έξοδα των καυσίμων».

Σήμερα, το τοποίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης θα δώσει στην δημοσιότητα τα στοιχεία από την εκτέλεση του προϋπολογισμού για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου, τα οποία σύμφωνα με όλες τις υπάρχουν πληροφορίες είναι ιδιαίτερα καλά με τα έσοδα να έχουν υπεραποδόσεις.

Τα δύο σενάρια

  1. Να διατηρηθεί το σύστημα ως έχει. Δηλαδή fuel pass για την βενζίνη με αυξημένο το ποσό και περισσότερους δικαιούχους, ενώ για το diesel κίνησης θα επιδοτηθεί στην αντλία με πιο αυξημένο ποσό.
  2. Επιδότηση στην αντλία και για τα δύο είδη καυσίμων, βενζίνη και diesel.

Χθες πάντως οι τιμές συνέχισαν την ανοδική τους πορεία. Η μέση τιμή για την βενζίνη ξεπέρασε τα 2,4 ευρώ και διαμορφώθηκε στα 2,408 ευρώ το λίτρο και βέβαια δεν είναι λίγες οι περιοχές που η τιμή έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 2,6 ευρώ και οδεύει αν δεν έχει υπερβεί το 2,8 ευρώ το λίτρο. Στην Αττική η ανώτερη τιμή αγγίζει τα 2,5 ευρώ και η μέση τα 2,4 ευρώ το λίτρο.

Σε ότι αφορά το diesel κίνησης η μέση τιμή πλέον είναι πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments