Διεθνή

Μεντβέντεφ: “Ποιος είπε ότι η Ουκρανία θα υπάρχει ακόμη στον παγκόσμιο χάρτη σε δύο χρόνια;”

Μεντβέντεφ: “Ποιος είπε ότι η Ουκρανία θα υπάρχει ακόμη στον παγκόσμιο χάρτη σε δύο χρόνια;”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μεντβέντεφ: Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ αμφισβήτησε τη συνέχιση ύπαρξης της Ουκρανίας ως κυρίαρχου κράτους

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ αμφισβήτησε με αρκετά υποτιμητικό τρόπο τη συνέχιση ύπαρξης της Ουκρανίας ως κυρίαρχου κράτους, όπου αναρωτήθηκε αν θα βρίσκεται στο χάρτη τα επόμενα χρόνια.

Αυτή τη στιγμή κατέχει το αξίωμα του αναπληρωτή προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε στο Telegram: «Απλά μια ερώτηση: ποιος είπε ότι η Ουκρανία θα υπάρχει ακόμη στον παγκόσμιο χάρτη σε δύο χρόνια;»

Το Κίεβο βλέπει τις δηλώσεις του Μεντβέντεφ ως απόδειξη ότι ο επίσημος πολεμικός στόχος της Μόσχας – να «αποναζιστικοποιήσει» τη χώρα – είναι μόνο ένα πρόσχημα για την καταστροφή του ουκρανικού πολιτισμού.

Το Κρεμλίνο δεν σχολίασε άμεσα τις τελευταίες δηλώσεις Μεντβέντεφ. Ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, είπε μόνο «γνωρίζουμε ότι η Ουκρανία έχει μεγάλα προβλήματα». Η χώρα συνεχίζει να αρνείται να «χαλιναγωγήσει» τους εθνικιστές που υπάρχουν στους κόλπους της, είπε ο Πεσκόφ.

Οι πέντε σκληρές αλήθειες για τον πόλεμο στη Ουκρανία

Μέσα σε πέντε προτάσεις, που παρουσιάζουν με κάθε λεπτομέρεια το τι συμβαίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ουκρανία και τον πόλεμο που συνεχίζετε εδώ και 110 μέρες με τη Ρωσία, παρουσιάζει η εφημερίδα “New York Times”, όπου σημειώνει πως πλέον η κυβέρνηση Μπάιντεν ξεμένει από ιδέες και η υφήλιος βλέπει την υπομονή της για τον πόλεμο να εξαντλείται

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μπρετ Στίβενς είναι τα εξής:

  • Οι Ρώσοι ξεμένουν από κατευθυνόμενα όπλα ακριβείας (precision – guided weapons).
  • Οι Ουκρανοί ξεμένουν από πυρομαχικά της σοβιετικής περιόδου.
  • Η υφήλιος βλέπει την υπομονή της για τον πόλεμο να εξαντλείται.
  • Η κυβέρνηση Μπάιντεν ξεμένει από ιδέες αναφορικά με την από εδώ και πέρα εμπλοκή της στον πόλεμο.
  • Και οι Κινέζοι παρακολουθούν.

Οι ελλείψεις της Μόσχας, που είναι εμφανείς στα πεδία των μαχών εδώ και εβδομάδες, προκαλούν μακροπρόθεσμη ανακούφιση από τη μια πλευρά και ταυτόχρονα βραχυπρόθεσμη φρίκη από την άλλη, σύμφωνα με τον αρθρογράφο των New York Times.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments