Διεθνή

Πώς αντιδρά το Κρεμλίνο στην επίσκεψη Σολτς, Μακρόν και Ντράγκι στο Κίεβο

Πώς αντιδρά το Κρεμλίνο στην επίσκεψη Σολτς, Μακρόν και Ντράγκι στο Κίεβο

Πηγή Φωτογραφίας: apa.az

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ μιλώντας με δημοσιογράφους, σχολίασε την επίσκεψη Μακρόν, Σολτς και Ντράγκι στην Ουκρανική, δείχνοντας φανερά την ενόχληση της Μόσχας

Το Κρεμλίνο είπε ότι ελπίζει ότι οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας δεν θα συζητήσουν μόνο για τις προμήθειες όπλων στην επίσκεψή τους στο Κίεβο την Πέμπτη, αλλά θα «πιέσουν τον Πρόεδρο Ζελένσκι να ρίξει μια ρεαλιστική ματιά στο κατάσταση”.

«Ελπίζω ότι οι ηγέτες… δεν θα επικεντρωθούν μόνο στην υποστήριξη της Ουκρανίας, τροφοδοτώντας την περαιτέρω με όπλα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ μιλώντας με δημοσιογράφους.

«Αυτό είναι απολύτως άσκοπο, θα παρατείνει τα δεινά των ανθρώπων και θα προκαλέσει νέα ζημιά στη χώρα».

Ο Μακρόν, ο Σολτς και ο Ντράγκι επισκέφθηκαν την Ίρπιν στα περίχωρα του Κιέβου την Πέμπτη σε μια υψηλού προφίλ εκδήλωση υποστήριξης προς την Ουκρανία.

Η προσπάθεια της Ουκρανίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 εθνών και η απαίτησή της για περισσότερα όπλα για την καταπολέμηση της εισβολής της Ρωσίας αναμένεται να είναι τα δύο κύρια θέματα των συνομιλιών των ηγετών της ΕΕ με τον Ζελένσκι.

Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα οργιστεί κατά των προμηθειών όπλων της Δύσης στο Κίεβο, λέγοντας ότι επιμηκύνουν τη σύγκρουση και περιπλέκουν την αναζήτηση για κατάπαυση του πυρός.

Οι δυτικές χώρες έχουν προμηθεύσει στην Ουκρανία στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων από την έναρξη της σύγκρουσης σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την προέλαση της Ρωσίας.

Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν την Πέμπτη ότι ήταν έτοιμοι να συνεχίσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία, αλλά κατηγόρησαν και πάλι το Κίεβο για στασιμότητα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πιθανές ελπίδες της Ουκρανίας για ανάκτηση της χερσονήσου της Κριμαίας, που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία, ή για την αποτροπή συνδέσεων υποδομών με την περιοχή, ο Πεσκόφ είπε: «Είναι δύσκολο να περιμένουμε οτιδήποτε [εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις] σε αυτό το υπόβαθρο ή διαφορετικά, γιατί όλα έχουν σταματήσει».

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ρωσίας Βλαντιμίρ Μεντίνσκι δήλωσε επίσης την Πέμπτη ότι η Μόσχα ήταν έτοιμη να ξαναρχίσει τις συνομιλίες με την Ουκρανία, αλλά δεν είχε λάβει καμία απάντηση στις προτάσεις που είχαν υποβληθεί στο Κίεβο σε προηγούμενους γύρους.

Διακοπτόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας διεξήχθησαν τον Μάρτιο, συμπεριλαμβανομένης μιας συνάντησης αντιπροσωπειών υψηλού προφίλ στην Κωνσταντινούπολη, αλλά έκτοτε έχουν διακοπεί. Και οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται ότι δεν διαπραγματεύονται καλόπιστα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments