Αθλητισμός

Σάκκαρη: “Sak-attack” και πάει για τελικό στο Βερολίνο

Σάκκαρη: “Sak-attack” και πάει για τελικό στο Βερολίνο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σάκκαρη: Το "τρένο" Μαρία Σάκκαρη παρέσυρε όποιο εμπόδιο κι αν προσπάθησε να βάλει η Ντάρια Κασάτκινα, καθώς επικράτησε με 2-0 σετ στο Βερολίνο

Το “τρένο” Μαρία Σάκκαρη παρέσυρε όποιο εμπόδιο κι αν προσπάθησε να βάλει η Ντάρια Κασάτκινα, κυρίως στο δεύτερο σετ και συνέχισε την ασταμάτητη πορεία στο τουρνουά του Βερολίνου, δείχνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ενόψει του επερχόμενου τουρνουά στο Wimbledon.

Η πρώτη νίκη της Ελληνίδας πρωταθλήτριας (νο6 στον κόσμο) επί της Ρωσίδας (νο12 στην WTA) μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες στο tour (όλες σε χωμάτινη επιφάνεια) ήρθε με τον πλέον εμφατικό τρόπο στη γερμανική πρωτεύουσα με την 26χρονη να επικρατεί με 2-0 (6-0, 6-3) και να παίρνει πανηγυρικά το «εισιτήριο» για την τετράδα του τουρνουά.

Πριν από περίπου ένα μήνα η Σάκκαρη προηγήθηκε με 1-0 της Κασάτκινα στο τουρνουά της Μαδρίτης, αλλά η Ρωσίδα βρήκε τον τρόπο ν΄ αντιδράσει και επικράτησε με ανατροπή 2-1. Ήταν η 4η σερί νίκη της επί της κορυφαίας τενίστριας όλων των εποχών στην Ελλάδα και αυτή στο χώμα, όπως και οι τρεις προηγούμενες.

Στο γρασίδι, όμως, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια απέδειξε ποιος είναι το «αφεντικό» κι ενόψει του Wimbledon έδειξε ότι βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε το συγκεκριμένο gran slam αποτελεί έναν “κακό δαίμονα” που έχει τη δυνατότητα να το… ξορκίσει

Δεν επέτρεψε στην αντίπαλό της… να πάρει ανάσα στο πρώτο σετ το οποίο πήρε με το άκρως εντυπωσιακό 6-0, ενώ στο δεύτερο παρότι η Κασάτκινα απάντησε δύο φορές στα break της 26χρονης και ισοφάρισε σε 3-3, από κει και ύστερα η Σάκκαρη ανέβασε την απόδοσή της και με τρία διαδοχικά game έφτασε στο 6-3 και στη νίκη με 2-0.

Στη Μαγιόρκα με wild card ο Τσιτσιπάς

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα λάβει μέρος στο 250άρι τουρνουά της Μαγιόρκα, το οποίο θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Έλληνας τενίστας, μετά τον αποκλεισμό του στον 2ο γύρο της διοργάνωσης του Χάλε από το Νικ Κύργιο κι ενώ μετρά μόλις δύο νίκες σε τέσσερα ματς που έχει δώσει εφέτος στο γρασίδι, ζήτησε κάρτα ελεύθερης συμμετοχής για το τουρνουά της Μαγιόρκα, προκειμένου να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα ενόψει του Wimbledon, που θα ξεκινήσει στις 27 Ιουνίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments